Пощенска банка спечели приза “Иновативен КСО проект” за своята мащабна дигитална платформа “Вселена от възможности”

FacebookTwitterLinkedInEmail

Мащабната дигитална платформа “Вселена от възможности” донесе поредния приз за Пощенска банка, която спечели наградата в категорията “Иновативен КСО проект” от годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност “Златно сърце”. Признанието е част от серия значими отличия, които банката получава за своята многопластова КСО политика, в рамките на която всяка година реализира разнообразни проекти в полза на обществото.
 
“Вселена от възможности” е една от най-сериозните, забележими и иновативни инициативи, които Пощенска банка реализира през последните две години. Нейната цел е да обедини атрактивни идеи на граждани и организации с нестопанска цел, които са свързани със социално предприемачество в три ключови области – образование, дигитални иновации и опазване на околната среда. Измежду всички проекти публиката и специално жури избират по един печеливш във всяка категория, който получава безвъзмездно финансиране в размер до 10 000 лв., за да реализира своята идея.
 
Призът “Иновативен КСО проект” беше връчен на Силвия Костова, директор управление “Корпоративни комуникации и маркетинг” в Пощенска банка. “Тази награда е поредното доказателство, че усилията, които полагаме имат значение за развитието на един работещ и полезен обществен модел. Чрез платформата “Вселена от възможности” Пощенска банка не просто подкрепя добрите идеи, но дава своя изключително ценен принос към обществената дискусия за смисъла и ефекта от социалното предприемачество, като инвестира в посланието, че има смисъл обикновеният човек да участва активно в промяната към по-добро”, отбеляза Силвия Костова.
 
Наградата “Иновативен КСО проект” е поредното отличие за Пощенска банка от Годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност “Златно сърце” на списание и клуб Business Lady и списание Bulgaria Business Review. През миналата година банката спечели наградата в категория “Зелена планета” за своята устойчива зелена политика и постоянните усилия за изграждането на зелено самосъзнание, а през 2021 година финансовата институция бе удостоена с приза “Иновации и устойчиво развитие”.