Пощенска банка се присъединява към кампанията “Отвори очи”

FacebookTwitterLinkedInEmail

 

Всички офиси на финансовата институция са обозначени  със зеления стикер в подкрепа на хората с увредено зрение

 

Пощенска банка се присъединява към кампанията “Отвори очи” на фондация “Очи на четири лапи”, която цели да подпомогне достъпа до обществени места на хора с увредено зрение заедно с техните кучета водачи. Вратите на всички офиси на Пощенска банка в България вече са обозначени със зеления стикер на кампанията, който показва, че институцията подкрепя незрящите хора и техните кучета водачи са добре дошли във всички обекти на банката.

Достъпът на кучета водачи на хора с увредено зрение до обществени места – ресторанти, хотели, обществен транспорт, магазини, обществени и държавни институции и др. в България често е затруднен поради предразсъдъци към кучетата и липса на достатъчна информираност.

“Пощенска банка обозначи всички офиси не само за да покаже, че се ангажираме да допускаме кучетата водачи с техните стопани. Наша мисия като водеща банкова институция е да влияем положително на обществото със своя пример. Вярвам, че по този начин ще успеем да привлечем към каузата още по-широк кръг от частни и държавни организации”, заяви Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.

Фондация “Очи на четири лапи” е първото и засега единствено училище за кучета водачи в България – пълноправен член на европейската федерация на училищата за кучета водачи на слепи, както и на международната федерация на училищата за кучета водачи на слепи.

Повече информация за кампанията “Отвори очи” можете да намерите на otvoriochi.com

Повече информация за Фондация “Очи на четири лапи” можете да намерите на http://e4p-bg.com/