Пощенска банка се включи в тазгодишното издание на инициативата “Новата гора на София“

FacebookTwitterLinkedInEmail

 

Доброволци от екипа на банката засадиха над 1000 дръвчета в района на с. Негован

 

18 април 2022 г.

 

Пощенска банка се включи в мащабната инициатива “Новата гора на София“ и през тазгодишното ѝ второ издание. Близо 100 доброволци от екипа на компанията засадиха над 1000 дръвчета, като част от цялостната ѝ вътрешна програма за опазване на околната среда “Зелени заедно с Пощенска банка“ и в унисон с устойчивата дългогодишна екологична политика на институцията. Залесяването се реализира на теренa на с. Негован, район “Нови Искър“, а технологичният план на акцията за периода на провеждането ѝ предвижда засаждането на 86 000 едногодишни фиданки от дървесен вид Цер (представител от род Дъб) на площ от 137 дка.

 

Инициативата на Пощенска банка се проведе под мотото “Подай ръка на Новата гора на София“, което показва как чрез общи усилия заобикалящата среда може да се промени към по-добро с грижа за благополучието на цялото ни общество.

 

“Отборният дух, емпатията и социалната отговорност ни обединяват не само в ежедневната ни дейност, но и в ангажиментите ни към общественополезни каузи. Изграждането на зелено самосъзнание е част от нашата корпоративната политика от дълги години. Водеща цел на нашите зелени проекти е да мотивират възможно най-много хора да полагат осъзнати действия за опазване на природата. Щастливи сме, че с всяка зелена инициатива интересът и ентусиазмът от страна на нашите служители нараства, защото заедно сме по-силни и даваме добър пример, за да предизвикаме позитивни промени сред обществото“, коментират от Пощенска банка.

 

Гората край Негован е част от инициативата “Новата гора на София“, с която Столична община засажда нови горски масиви в крайградските райони на града като част от мерките за подобряване на качеството на въздуха. Инициативата “Новата гора на София“ стартира преди няколко години, като в изданието ѝ през 2019 г. Пощенска банка отново бе сред основните участници, когато 225 дка пустеещи общински земи в ж.к. “Суходол“ бяха залесени с широколистни дръвчета.

 

Зелените проекти с екологична насоченост са съществена част от дългосрочната и активна КСО политика на Пощенска банка. През годините финансовата институция реализира много социално отговорни кампании, най-мащабни сред които са “Зелени истории на открито“, в която служители облагородиха екопътека в местността Златните мостове на Витоша, вътрешната инициатива “Герои в зелено“, която насърчава екологично отговорно поведение сред екипа на банката, заедно с проекта “Зелена класна стая“, който представлява изграждане на иновативен амфитеатрален кът за учене и забавление сред природата в партньорство с Mastercard и Природен парк “Витоша“.

 

Пощенска банка е единствената банка в България, която в рамките на организационната си структура има Зелен борд и звено “Екологичен офис“, които работят за защита на околната среда, както по отношение ограничаването на ресурсите, използвани от финансовата институция, така и по отношение на нейните дейности за финансиране.

 

Повече информация относно зелените инициативи на Пощенска банка можете да откриете тук.