Пощенска банка се включи в отбелязването на Световния ден на околната среда

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка, като част от вътрешната си кампания за екологично поведение “Зелени заедно”, се включва в Световния ден на околната среда. От 1974 г. насам той се отбелязва всяка година по инициатива на ООН на 5 юни – за насърчаване на световната осведоменост и действията за опазване на околната среда.

Тази година Световният ден на околната среда си поставя за цел да информира обществото за опасностите от мръсния въздух, който дишаме ежедневно, кои са здравословните проблеми, до които води това и какви са мерките, които всеки човек и компания могат да предприемат, за бъде въздухът по-чист.

На специално събитие под надслов “Да завъртим колелата за повече въздух”, организирано от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, Пощенска банка представи “зелените“ си практики, с които допринася за намаляване на въглеродния отпечатък върху околната среда. Те са свързани както с целенасочени мерки за ограничаване на консумацията на ресурси и насърчаване на доброволчеството в еко инициативи, така и с финансиращата ѝ дейност.

Компанията устойчиво следва политика на социална отговорност с фокус върху екологията като търси и предлага различни „зелени“ и иновативни решения за намаляване на негативните въздействия върху света около нас. Вътрешна ѝ програма „Зелени заедно с Пощенска банка“, която се реализира от години, се ръководи от разбирането, че промяната започва от нас. В нея са включени различни активности, насочени към служителите, които целят повишаване на компетентността им в областта на опазването на околната среда и създаване на екологични навици. Сред тях са организирането на доброволчески кампании по засаждане на дървета, разделно събиране на отпадъци, информационни кампании, които насърчават активния начин на живот и др. Като част от цялостната си политика за устойчиво развитие и природосъобразно поведение, Пощенска банка провежда и вътрешната инициатива „Герои в зелено“. В нея служителите имат възможност да кандидатстват за финансиране от банката за реализация на местни екологични проекти, които сами са избрали и които показват как с малки действия могат да бъдат постигнати устойчиви промени. Близо 10 проекта вече са реализирани по идея на служителите и с техен доброволчески труд.

Пощенска банка се включва и в предстоящите колективни инициативи на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН за ангажиране на служителите под надслов “Да завъртим колелата за повече въздух” – конкурс за споделени истории на колела и конкурс за градски веломаршрути.

li