Пощенска банка проведе за втора поредна година мащабно обучение на ученици от Националната търговско-банкова гимназия и Частната професионална гимназия по банково дело и финанси

FacebookTwitterLinkedInEmail

За втора поредна година под мотото “По пътя на успеха” Пощенска банка реализира мащабно обучение на учениците от 10-ти, 11-ти и 12-ти клас в Националната търговско-банкова гимназия и Частната професионална гимназия по банково дело и финанси, като обхвана 314 гимназисти от двете водещи професионални учебни заведения. Ключовата инициатива на финансовата институция за насърчаване на практическото обучение има за цел да осигури по-тясна връзка между образованието и бизнеса в сътрудничество с училищата.
 
В продължение на осем месеца младежите от двете професионални гимназии активно участваха в поредица от лекции и семинари, като се запознаха с реални казуси от дейността на една от водещите банкови институции в страната под менторството на доказани професионалисти. Гост-лекторите Светослава Куртева, началник отдел Обучение и управление на представянето, Силвия Терзийска, началник отдел Стратегически ЧР проекти и дигитализация, Димитър Костов, началник отдел Мобилни банкери, Виктория Драгнева, началник отдел Телемаркетинг, Владислава Николовска, супервайзър Банкиране малък бизнес и Борислав Попов, мениджър Развитие на таланти Банкиране на дребно представиха пред гимназистите актуалните тенденции и най-нови иновации, които навлизат в банковия свят. Те споделиха как, благодарение на внедряването на модерни и високотехнологични решения, Пощенска банка е пазарен лидер и предпочитан “Топ работодател”, който инвестира в качествата на всеки един от колегите в екипа и развива потенциала на служителите си. Менторите запознаха младите банкери с атрактивните възможности за старт на успешен кариерен път в Пощенска банка и изтъкнаха предимствата на стажантската програма на финансовата институция. Тя е подходяща за млади, амбицирани хора, които се стремят към професионално развитие и успех.
 
За Пощенска банка активната подкрепа на качественото образование и поддържането на тясна връзка между професионалните училища, университетите и бизнеса чрез споделянето на иновативни практики и повишаването на уменията и компетентността на учениците са водещ приоритет и основна част в политиката й за корпоративна социална отговорност. Само за последните две години над 500 ученици се включиха в мащабната инициатива, която се провежда в рамките на дългогодишното партньорство с Националната търговско-банкова гимназия и Частната професионална гимназия по банково дело и финанси. Инвестициите в образование, повишаването на квалификацията и компетентностите са дългосрочен ангажимент за финансовата институция. Като водещ работодател, който целенасочено инвестира в развитието на екипа и демонстрира специален ангажимент към своите настоящи и бъдещи служители. Пощенска банка наскоро беше отличена като “Топ работодател” (Top Employer) в България от международния независим Top Employers Institute, който сертифицира най-добрите места за работа в света.