Пощенска банка преобразява паркоместа в центъра на София

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка се включва в Глобалната инициатива PARK(ing) Day, която се организира в София на 20 септември (този петък). В рамките на третото поредно издание на проекта за България банката ще преобрази две паркоместа в центъра на София. Срещу клона на Пощенка банка на ул. “Цар Иван Шишман” 31 ще бъде изградена зелената зона с удобни меки мебели и библиотека на открито. Между 12 – 14 ч. и 17 – 19 ч. приятна изненада за посетителите ще бъде шаржистът Йордан Попов, който ще запечата емоциите им по неповторим и забавен начин.

В PARK(ing) Day, който се организира от фондация Credo Bonum, и тази година се включват множество културни организации, чуждестранни посолства, университети, медии и компании. Броят на временно преобразените публични пространства, които ще могат да бъдат посетени само на 20 септември, ще надхвърли 28 места в различни части на столицата.

“В средата на август стартирахме проекта “ПАРКирай се на зелено” в Южния парк, с който вече близо месец осигуряваме на софиянци уютен кът за почивка и забавления в градска среда. Именно част от тази зона пренасяме в центъра на София, като посланието ни е да се замислим повече за ролята ни и да бъдем активни в подобряването на градската атмосфера. Пощенска банка има последователна дългогодишна политика за корпоративна екологична отговорност. Внедрили сме успешно редица практики за ограничаване на вредните емисии и опазване на околната среда. Съвсем скоро се присъединихме и към Програмата за опазване на околната среда на Организацията на обединените нации. Ще продължим да бъдем отговорни и ангажирани, като се надяваме все повече организации да полагат усилията, които ние полагаме”, коментира Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.

PARK(ing) Day е част от Европейската седмица на мобилността, в която София участва между 16 и 22 септември, и е подкрепен от Асоциация за развитие на София, Столична община и Центъра за градска мобилност. Събитието е в подкрепа на кандитатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г.