Пощенска банка представи възможностите за кариерно развитие по време на IT Journey

FacebookTwitterLinkedInEmail

 
Атрактивните възможности за стаж и кариера в Пощенска банка бяха във фокуса на кариерното събитие IT Journey, организирано от СофтУни. Финансовата институция за поредна година се включва в онлайн семинара, ориентиран към младите IT специалисти от университета, които получават шанс да разберат повече за банката като топ работодател с над 30 годишна успешна история на българския пазар, технологичен лидер с доказан опит, който създава едни от най-иновативните финансови решения в полза на клиентите си.
 
Възможностите за професионална реализация бяха представени от Кристиян Богданов, ръководител отдел Микросървиси в управление ИТ на Пощенска банка, който разказа в детайли какъв е кариерният път на младите таланти, които биха избрали да се развиват в иновативна компания като Пощенска банка. Той разкри какви са стъпките, през които преминават специалистите – от първоначалното интервю до включването им в конкретни проекти, как си взаимодействат звената в банката и колко е важно за бъдещите кандидати да се запознаят с модела и бизнес логиката на компанията. Богданов даде ценна информация и за стажантската програма, като посочи, че голяма част от младежите, които идват на стаж после продължават кариерния си път в банката, където се развиват успешно.
 
Пощенска банка е топ работодател с доказано присъствие на финансовия пазар, силно международно ноу-хау, над 4000 служители и повече от 200 офиса в цялата страна. Като иновативен лидер финансовата институция предлага модерни продукти и услуги на своите клиенти, които се отличават със своя почерк, както в технологично отношение, така и като потребителско преживяване.
 
Участието на Пощенска банка в онлайн семинара IT Journey, организиран от кариерния център на СофтУни, е в рамките на дългосрочното стратегическо сътрудничество между двете институции в помощ на образованието и за подпомагане на професионалния старт на младите IT специалисти. Партньорството е дългосрочна социално отговорна инициатива, с която финансовата институция не само предоставя възможност за придобиване на ценен практически трудов опит, но и инвестира в развитието на младите таланти на пазара на труда. Многопластовата политика за корпоративна социална отговорност на банката включва редица значими проекти в областта на образованието, предприемачеството, опазването на околната среда, спорта и корпоративното дарителство. Сред водещите проекти в областта на образованието се отличават стратегическите партньорства със СофтУни, международното бизнес училище INSEAD и Американския университет в България, атрактивната стажантска програма на компанията, образователната програма в партньорство с Finance Academy, провеждането на открити уроци като част от инициативата “Световната седмица на парите” и много други.