Пощенска банка представи възможностите за кариерно развитие пред млади IT специалисти

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка представи атрактивните възможности за работа и кариерно развитие в компанията пред млади специалисти от Софтуерния университет. Кариерният семинар IT Journey, който се организира за четвърта поредна година, за първи път се проведе в изцяло онлайн среда. Васил Панчев, CIO и Пламен Иванов, ръководител Отдел “Дигитални продукти” в Пощенска банка, запознаха бъдещите софтуерни специалисти с разнообразните възможности за работа и с някои от високотехнологичните проекти, които екипът разработва. Във виртуалните дискусионни панели, излъчвани в реално време, взеха участие студенти по програмиране, дизайн и дигитален маркетинг, като събитието бе следено от над 900 уникални потребители.
 
“Информационните технологии са най-вълнуващата част от работата във всеки един бизнес, те са с най-голям потенциал за развитие и с много бърза възвръщаемост. Във финансовия сектор дигитализацията е устойчива тенденция и за нас е важно да разработваме и прилагаме иновативни и модерни решения, ориентирани към нашите колеги и към потребителите. С работата си ние превръщаме банката в модерна финтех компания”, споделиха Васил Панчев и Пламен Иванов в хода на дискусията. Те дадоха практически съвети на участниците за бъдещото им кариерно развитие в областта на високите технологии. Пощенска банка, която е системно отличавана като най-добър работодател, създава условия за успех и израстване на хората в своя екип като развива талантите и инвестира в тях. Компанията насърчава нестандартните идеи и решения и допринася за създаването на общност от съмишленици, които не само могат качествено да работят, но и с удоволствие прекарват свободното си време заедно. Ето защо за един млад специалист, който е в началото на своя професионален път, най-важни за успеха са мотивацията и искреното вътрешно желание да се развива в областта, в която е избрал, според представителите на финансовата институция.
 
Участието на Пощенска банка в кариерния семинар IT Journey е в изпълнение на стратегическото й партньорство със СофтУни. Партньорството между двете институции е ключово за банката, тъй като създава работеща връзка между бизнеса и образованието – важна основа за създаване на икономика, базирана на знанието. Негова дългосрочна цел е студентите на СофтУни да получат възможност да развият своя потенциал като IT и дигитални лидери, подготвени за динамично променящата се среда и новите тенденции в банкирането. Чрез него те могат да реализират смелите си идеи с уникалното международно ноу-хау, менторство и подкрепа на експерти от банката. Студентите на СофтУни могат също така да започнат своето кариерно развитие в Пощенска банка – част от дългосрочната ѝ стратегия като топ работодател за привличане, задържане и развиване на таланти.