Пощенска банка предоставя допълнителна доходност по нова спестовна сметка “Лоялен спестител”

FacebookTwitterLinkedInEmail

 

Банката предоставя възможност за бонусираща лихва за най-спестовните клиенти

Пощенска банка разработи специален продукт за граждани, които планират да спестяват активно през годината. “Лоялен спестител” е спестовна сметка в лева, евро и щатски долари, създадена да възнаграждава спестовността у клиентите чрез изплащане на допълнителна бонус лихва, стимулирайки ги да не разходват средствата си. Характерно за сметката е бонусиращата лихва, с която доходността от продукта достига до 3.7% на годишна база.

За да се възползват от предимствата на “Лоялен спестител”, клиентите имат възможност да теглят средства от сметката си само веднъж за 12-месечен период, като в същото време обаче могат да довнасят средства по всяко време. По този начин банката ги възнаграждава и поощрява да внасят и спестяват, без да разходват.

“По данни на БНБ към края на 2013 г. общата стойност на депозитите и спестовните сметки на българите възлиза на 37,7 млрд. лева, бележейки ръст от 9,3% на годишна база, като най-атрактивни са левовите спестявания. Традиционно Пощенска банка е сред най-предпочитаните финансови институции в страната за депозиране на средства на граждани. С цел да насърчим клиентите си да продължат да пестят, сега ние можем да им предоставяме и допълнителен стимул – бонус лихва по сумите в новооткрита спестовна сметка “Лоялен спестител”, коментира Мартин Богданов, директор “Персонално банкиране и депозити” в Пощенска банка.

Минималната сума за откриване на новата спестовна сметка “Лоялен спестител” е 1000 валутни единици. Клиентите могат да довнасят суми по всяко време и да теглят само веднъж в рамките на година, за да могат да се възползват от допълнителна бонус лихва. Така те могат да разчитат на възвръщаемост с включения бонус от общо 3.7% за лева и евро на годишна база, и съответно 2.6% за долари. Спестовна сметка “Лоялен спестител” е безсрочна и доходът от лихвата по нея не подлежи на облагане с данък.

За повече информация, моля посетете корпоративния сайт на Пощенска банка или се свържете с най-близкия клон на банката.