Пощенска банка предлага на клиентите си специални условия по иновативния за пазара “Спестовен жилищен кредит”

FacebookTwitterLinkedInEmail

17 октомври  2016 г.

Пощенска банка въведе още по-атрактивни условия за кандидатстване за “Спестовен жилищен кредит”, които ще важат до края на годината. Това е един от най-успешните продукти на финансовата институция, отличен с няколко международни награди от престижни конкурси, сред които European Business Awards и Effie Bulgaria. Водещо преимущество на продукта е възможността за автоматично намаляване на лихвата, в зависимост от размера на средствата, вложени от клиента в банката.

Най-добрата оферта по “Спестовен жилищен кредит”, която се определя в зависимост от финансовия профил на клиентите и целта на финансиране, е 3,85% променлива лихва в лева или евро. Освен атрактивна промоционална лихва, този кредит дава и други уникални предимства. С него клиентите могат да изплатят дома си с над 5 години по-бързо, както и да спестят време и пари, без да увеличават месечната си вноска или да правят допълнителни плащания. Необходимо е само да поддържат средства по сметка в Пощенска банка и автоматично ще получават отстъпка от лихвата по “Спестовен жилищен кредит”. Колкото по-голяма наличност има по техните сметки, толкова по-ниска ще бъде лихвата по кредита, като продължават да разполагат със средствата си свободно, както досега. Максималното автоматично намаление на първоначалната лихва е с 0,6 процентни пункта, т.е. ако първоначалната лихва е 3,85%, тя може автоматично да се понижи до 3,25%, в зависимост от размера на спестяванията на клиента в банката. Потребителите могат сами да решат как да се възползват от отстъпката в лихвата − дали да спестят време и пари, като съкратят срока на изплащане, или да намалят месечната си вноска и да спестят разходи.

Ако клиентите искат да изплатят кредита си по-бързо, в зависимост от средния месечен баланс на средствата им по сметки в Пощенска банка, ще получат отстъпка от лихвата по кредита. В този случай, размерът на месечната им вноска няма да се промени, дължимата месечна лихва ще е по-ниска и така ще изплатят по-голям размер от главницата по кредита, като ще си спестят време и пари. По-краткият срок на изплащане е търсен от почти всеки клиент, показват данните на Пощенска банка.

В другия случай, ако клиентите искат да намалят месечните си вноски, в зависимост от средния месечен баланс на средствата им в банката, те ще получат отстъпка от лихвата по кредита, размерът на месечната им вноска ще намалява автоматично, дължимата лихва в месечната им вноска ще е по-ниска и така ще спестят пари за други свои цели.

Ползвателите на “Спестовен жилищен кредит” могат да откриват нови сметки във всеки един момент и във всяка валута, с която работи банката. Балансът по тях автоматично ще се включи в калкулацията за  отстъпка от лихвата. Дори и да нямат вложени средства в Пощенска банка, потребителите ще могат да се възползват от атрактивния първоначален лихвен процент на “Спестовен жилищен кредит”. Те ще получат автоматично първата отстъпка от лихвата, веднага след като спестяванията им в банката надхвърлят 1 000 лв.

На уеб страницата www.savingloan.bg има и специално разработен удобен и интерактивен калкулатор, с който клиентите лесно изчисляват размера на месечната вноска според избраните от тях сума и срок на кредита, разбират с колко могат да намалят вноската или с колко могат да съкратят срока на кредита, проверяват и колко могат да спестят за периода на кредита.

За “Спестовен жилищен кредит” може да се кандидатства бързо и лесно онлайн на www.postbank.bg, в специализираните “Центрове за жилищно кредитиране” или във всеки един финансов център на Пощенска банка. За да предостави най-добрите консултации по избора на кредит и закупуване на жилище, Пощенска банка инвестира в обучение на висококвалифицирани експерти. Сега всеки клиент може да се възползва и от безплатна онлайн видео консултация по Скайп за промоцията, както и да изпрати предварително запитване за кредита с параметрите, които го интересуват, директно през сайта www.savingloan.bg.