Пощенска банка получи 4 златни отличия от конкурса Career Show Awards 2023

FacebookTwitterLinkedInEmail

 
За поредна година Пощенска банка е сред големите победители в престижните награди за най-добър работодател в България – Career Show Awards, като бе отличена с общо четири златни и едно бронзово отличие в едни от най-атрактивните и оспорвани категории на конкурса тази година. Финансовата институция получи златното отличие за “Най-добър работодател” в секторите “Банкиране” и “Финанси”. Признанията са за успешното прилагане на иновативни и креативни решения и успешни работодателски практики за привличане, обучение, управление и развитие на таланти. Компанията беше отличена и в общата и най-оспорвана категория “Най-добър работодател за 2023 г.” за своята цялостна стратегия за работодателска марка.
 
Пощенска банка заслужи награда и в категорията “Използване на технологии в HR”, в която отново със злато бе оценен иновативният ѝ подход за дигитална и VR геймификация на работодателския бранд и автоматизация на HR процесите. През изминалата година финансовата институция създаде иновативен игровизиран кариерен сайт с кариерна куиз игра и реализира предизвикателен проект за геймифицирана VR софтуерна апликация, с която да предложи на бъдещите и настоящите си служители ангажираща, интерактивна и вдъхновяваща среда за обучение и развитие. Използвайки функционалностите на една от най-популярните платформи за комуникация в света, Пощенска банка е първата финансова институция в България, която разработи и свой кариерен чатбот във Viber, за да предостави отлично изживяване на своите нови кандидати.
 
“Щастливи сме, че сме сред най-добрите, големи и желани работодатели у нас. Резултатите ни и тази година в престижния работодателски конкурс продължават да ни показват, че вървим в правилната посока, за да имаме едни успешни и мотивирани служители, които да движат компанията напред. Отличията са доказателство за усилията, които полагаме, в грижата ни всички наши колеги да се чувстват добре като част от големия ни екип от над 3000 служители в Пощенска банка, който тази година се разрасна още след приключването на сделката по придобиването на клона на БНП Париба Пърсънъл Файненс в България”, коментират от Пощенска банка.
 
Внедряването на иновативни приложения, атрактивно видео съдържание, платформи за електронно обучение и използването на геймификацията в дигитална и виртуална среда от страна на Пощенска банка, заедно с кариерния ѝ портал, затвърждават отговорността и усилията на финансовата институция за дигиталната трансформация на работното място и логично водят и до четвъртото златно отличие в конкурса – за добрата работа на HR екипа в категорията “Управление и екипи”. То е доказателство, че в Пощенска банка работят изключителни професионалисти, които имплементират най-добрите практики в привличането, задържането и развитието на служителите.
 
“Наградите са ценни за нас и защото са оценка за иновативната ни визия и високи стандарти в прилагането на световно утвърдени работодателски практики в управлението на човешките ресурси, креативния подход и иновациите, които използваме, за да привлечем младото поколение на пазара. А неговите представители са не само много по-взискателни в очакванията от своя бъдещ работодател, но и по-смели в експериментирането с технологиите, дори когато кандидатстват за работа. Задържането на вниманието им е предизвикателство за нас банките и това ни провокира да търсим различен подход към тях, залагайки на дигитална комуникация, VR геймификация и автоматизация в HR процесите ни на всички нива. В стремежа си да достигнем до всички талантливи и амбициозни млади хора, които търсят възможности за успешен кариерен старт в модерна компания, създадохме и специален Instagram канал PostbankSuperstarter, с който надградихме иновативната си стратегия за подбор на таланти. Радваме се, че успяхме и в момента можем да се похвалим с изключителен интерес към всички позиции при нас, както и към стажантската ни програма”, допълват още от финансовата институция.
 
Career Show Awards e ежегоден конкурс, който отличава най-добрите практики в работодателската марка и привличането, задържането и развитието на служителите. Тази година за отличие в престижния конкурс се съревноваваха над 100 компании и бяха подадени рекордните 403 кандидатури. Призьорите в Career Show Awards 2023 бяха определени от престижно жури, съставено от доказани експерти от различни сфери на бизнеса и обществения живот.
 
С получените отличия Пощенска банка затвърждава своите водещи позиции като работодател в сектора на финансовите услуги, като през годините компанията е отличавана многократно и в други международни и местни конкурси за своите иновативни решения в изграждането на успешен и мотивиран екип и в утвърждаването на силна работодателска марка. Благодарение на изключителните си HR практики през 2023 г. Пощенска банка е сертифицирана и за “Топ работодател” (Top Employer) от международния независим институт Top Employers Institute.
 
Повече информация за работодателската политика на Пощенска банка, както и за свободните позиции и предложения за кариерно развитие, може да бъде открита на https://careers.postbank.bg/.