Пощенска банка получи Отличителния знак за значими постижения в сферата на равнопоставеността на жените и мъжете

FacebookTwitterLinkedInEmail

 
Пощенска банка бе удостоена с Отличителния знак за значими постижения в сферата на равнопоставеността на жените и мъжете. Финансовата институция бе единствената банка, отличена с високия приз в тазгодишното издание на конкурса, който се организира от Министерството на труда и социалната политика. Призовете бяха връчени от вицепремиера и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров и заместник-министър Надя Клисурска.
 
Йорданка Костова, директор “Управление на таланти и работодателски бранд” в Пощенска банка, прие наградата и благодари на министерството за инициативата, която дава на организациите и институциите възможност да подобрят своето управление, в съответствие с постигането на равнопоставеност на жените и мъжете в България.
 
“За Пощенска банка, като водеща и отговорна финансова институция, е изключителна чест да получи това отличие. Ние признаваме значението и въздействието на своите дейности върху нашите клиенти, служители и цялото общество. Затова сме припознали многообразието като част от нашите ценности, някои от които са емпатията, подкрепата и грижата един за друг“, посочи по време на церемонията Йорданка Костова.
 
Тя отбеляза, че в Пощенска банка се насърчава равнопоставеността във всички практики и модели на управление – от подбора на персонал, управлението на таланти, през политиките за кариерно и личностно развитие, до допълнителните придобивки и заплащане. Сред важните ни инициативи са тези за постигане на баланс между работата и личния живот, каза още тя.
 
“Това отличие е признание за нашите усилия по пътя за постигане на равнопоставеността. Същевременно то е и призвание да бъдем все така ангажирани и да надграждаме постигнатото, както и да насърчаваме културата на приемственост и многообразие чрез предоставяне на равни работни условия и уважение един към друг“, акцентира Йорданка Костова.