Пощенска банка получи отличието за “Сделка на годината”

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка получи отличието в категория “Сделка на годината” в 6-ите годишни награди “Компания на годината”, организирани от групата на списание Bulgaria Business Review. Това е поредното признание, което финансовата институция получава за успешното придобиване на банка Пиреос България, осъществено за рекордно краткия срок от 4 месеца през миналата година. Наградите “Компания на годината” отразяват постиженията на най-добрите български компании в различни сектори на икономиката и имат за цел да популяризират най-успешните, иновативни и устойчиви бизнес модели у нас.
 
“Изминалата година беше ключова за Пощенска банка и нашите бизнес резултати са най-сериозното доказателство за постигнатото дотук. Успешната консолидация с банка Пиреос България отвори нови възможности за развитие пред нас и разкри нови мащаби по отношение на целите, които си поставяме. В момента банката успешно се позиционира сред лидерите в сектора с пазарен дял над 10% по размер на активи и стабилно трето място по размер на кредитен портфейл и депозити. В необичайната икономическа ситуация, в която се намираме предизвикателствата са огромни, но амбициите ни да бъдем водеща финансова институция са още по-големи и затова инвестираме непрекъснато във все по-иновативни продукти и услуги и по-добро клиентско изживяване”, коментираха от Пощенска банка.
 
Отличието “Сделка на годината” от наградите “Компания на годината” идва само седмици след като Пощенска банка получи приза в категория “Бизнес сделка на годината” от шестото издание на конкурса b2b Media Annual Awards 2020. По този начин Пощенска банка смело застава на прага на своята 30-та годишнина като един от лидерите в сектора, готов да търси най-добрите решения за своите клиенти и партньори.

 

PB_company of the year_1200x820_2