Пощенска банка подпомага Фестивал на усмивките 2016

FacebookTwitterLinkedInEmail

4 август 2016 г.

Пощенска банка ще подкрепи провеждането на международния Фестивал на усмивките, който през тази година ще посети 5 български града. Като продължение на своята политика за корпоративна социална отговорност, финансовата институция подпомага кампанията, чиято цел е да усмихне посетителите на изложбите на карикатури.

Фестивалът на усмивките / SMILE ART FEST 2016 събира в България майсторите на рисувания хумор от цял свят за седми път. Фестивалът е на конкурсен принцип и е открит за всички професионалисти в сферата на карикатурата и хумористичната рисунка, които могат да изпратят за участие своите творби до 16 август тази година. Организаторите от фондация “Имеон-Балкани” са определили тема на конкурса “Дестинация Балкани – Дестинация България”, а Пощенска банка добавя още една конкурсна категория с поглед напред  – “Дестинация: Бъдеще”, свързана с мотото на 25-тата ѝ годишнина.

Откриването на фестивала ще бъде в Бургас на 19.08.2016 г. от 19:00 ч. в галерия “Георги Баев”. Специални гости на първия ден от фестивала ще бъдат популярните карикатуристи Чавдар Николов и Анатолий Станкулов, които ще рисуват на живо с иновативните устройства Bamboo – Spark, осигурени от Пощенска банка. Посредством тях, нарисуваното на хартия веднага може да бъде дигитализирано и запаметено като файл на телефон или компютър чрез нова модерна технология.

Най-добрите карикатури ще бъдат оценени от авторитетно международни жури и отличени с парични и специални награди. Фестивалът ще посети още Пловдив, Стара Загора, Русе и София.

Повече информация за местата и датите на провеждане на фестивала ще може да намерите на страницата на организаторите: http://www.imeonbalkans.org/, както и във фейсбук  https://www.facebook.com/smileartfest/.