Пощенска банка подкрепя новите възможности за дигитализация на българското културно–историческо наследство

FacebookTwitterLinkedInEmail

31 август 2021 г. 
 

В София беше даден старт на международния форум “Културата и бизнесът – заедно в дигиталния свят“. Събитието има за цел да запознае с новите възможности за дигитализация на българското културно–историческо наследство и възможностите за културен туризъм. Форумът се реализира под егидата на кампанията “Чудесата на България“ и най-голямата неправителствена организация за опазване на културното наследство “Европа Ностра“, чийто почетен председател е маестро Пласидо Доминго.

 

Като водеща институция в своя сектор Пощенска банка се присъединява към спонсорите на това знаково за българската култура събитие. Банката, която стартира процесите по дигитална трансформация преди няколко години, е сред лидерите на българския пазар по предоставяне на иновативни решения за своите клиенти.

 

След официалното откриване на събитието бяха наградени някои от най-известните български млади таланти, а културни дейци, представители на туристически организации и кметове на български общини представиха свои проекти в областта на дигитализацията.

 

Първият по рода си форум в България събра представители на изпълнителната и местната власт, на националния и европейския парламент, културни дейци, неправителствени организации, археолози, музейни и научни работници, както и академичните среди.