Пощенска банка подкрепи третото издание на фестивала “Неотъпкана пътека: камерна музика в Ковачевица“

FacebookTwitterLinkedInEmail

 

5 септември

 

Проведе се третото издание на фестивала “Неотъпкана пътека: камерна музика в Ковачевица“. Създателите са български музиканти, сред които пианистката Лора Чекоратова, певицата Мариана Карпатова, цигуларите Георги Вълчев и Никола Таков, композиторката Добринка Табакова, която е и кръстница на форума. Музикантите от дълги години живеят в различни краища на света, но се събират в България, където откриват идеалното място за камерна музика – магичното село Ковачевица в Западните Родопи.

 

Фестивалът за поредна година се реализира с подкрепата на Пощенска банка. Сред водещите мисии на финансовата институция е да бъде пълноценен участник в процесите, през които преминава българското общество, и от позицията на лидер в банковия сектор да подпомага развитието на знакови проекти в някои от основните сфери на обществения живот като образование, култура, спорт и грижа за околната среда.

 

Програмата тази година включваше и камерен концерт за деца, посветен на голямата българска поетеса Леда Милева. Състояха се общо четири  концерта – в читалище “Светлина“ в село Ковачевица и в Неврокопска митрополия в град Гоце Делчев. Фестивалът събра в България класически музиканти с многогодишен опит и световна кариера.

 

Следвайки традициите на известни европейски и американски фестивали, организаторите представиха вдъхновяващи творби на камерната класическа музика сред великолепната природа, древна история и традиции на Западните Родопи.

 

3

 

4

 

11

 

15

 

16