Пощенска банка подкрепи създаването на Канадската търговска камара в България

FacebookTwitterLinkedInEmail

Канадската търговска камара в България “КанЧам“ обяви официалното си учредяване на церемония в Националния археологически музей в София. Тя бе създадена с подкрепата на канадското посолство в България и водещи компании с канадска собственост, сред които и Пощенска банка. Финансовата институция беше представена на събитието от Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка и председател на Асоциацията на банките в България. Г-жа Димитрова е и вицепрезидент на “КанЧам“.

Създаването на камарата цели укрепването на икономическите връзки и затвърждаването на общата визия за насърчаване на двустранната търговия, инвестиции и сътрудничество между двете държави. Със създаването си Канадската търговска камара в България ще допринесе за разширяването на търговския обмен и икономическите връзки между България и Канада – една от водещите страни в Г-7 и 10-та икономика в света. Това дава възможност на българския бизнес да излезе на канадския пазар и канадските инвестиции в България значително да се увеличат.

Церемонията по откриването събра над 200 заинтересовани представители на различни институции, дипломати, бизнес лидери, както и представители на други двустранни камари в България.