Пощенска банка подкрепи международната конференция “Образование и бизнес”

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка, като част от устойчивата си политика на корпоративна социална отговорност с фокус върху образованието и развитието на младите хора, подкрепи 10-ото издание на международната конференция “Образование и бизнес”. То събра на едно място водещите лидери на мнение в този стратегически сектор, които споделиха визиите си за неговото развитие, обединени от мотото “Истории от бъдещето“.

“Като институция поставяме от години специален акцент върху образованието, защото то е единственият път за постигане на икономика с висока добавена стойност. А тя означава по-високи доходи и по-добри перспективи – както за бизнеса, така и за работещите в България. Ние, в Пощенска банка, сме убедени, че именно партньорството между бизнеса и образованието гарантира добра реализация и създаване на среда за развитие на иновативни идеи.“, подчерта в изказването си на форума Гергана Герджикова. Тя представи и някои от успешните проекти на банката в тази посока, като стратегическите инициативи с Ендевър и СофтУни, насочени съответно към разрастващи се (scale up) компании с потенциал и към хората с дигитално мислене.

Тя сподели, че банковият сектор все повече възприема новите идеи и креативността и Пощенска банка е пример за лидер в иновациите и развитието на технологиите – компания, за която дигитализацията е мисия с ясно изразени резултати в настоящето и посока, в която продължаваме да се развиваме. “Вярваме, че именно партньорството между бизнеса и образованието създава формулата на бъдещето на успеха – бъдеще, което ние в Пощенска банка не просто чакаме, а създаваме целенасочено и работим за него.”, допълни тя.

Пощенска банка реализира множество инициативи в подкрепа на образованието – самостоятелно и с утвърдени партньори. Повече за тях може да прочетете тук.