Пощенска банка подари 14 000 ръчно изработени мартеници за здраве и късмет

FacebookTwitterLinkedInEmail

1 март 2017 г.

За поредна година Пощенска банка поздрави своите клиенти, партньори и служители с 14 000 ръчно изработени мартеници с пожелание за здраве, късмет, благополучие и дълголетие. И този път мартениците са дело на фондация “Трета възраст” в гр. Русе и сдружение “Бъдеще за децата” в гр. Казанлък. Традиционно, като продължение на своята активна политика за корпоративна социална отговорност, за изработката на мартениците банката си партнира със социалните институции за хора в неравностойно положение. Средствата, които Пощенска банка дарява на двете организации, финансират различни техни инициативи през годината.

За няколко седмици над 50 възрастни дами, които посещават Дневния център на фондация “Трета възраст” в гр. Русе, са изработили внушителната бройка от 9 000 мартеници. 5 000 бройки са дело на децата от град Казанлък, които всяка година рисуват и коледните картички на банката в специални ателиета, имащи важна роля за тяхното развитие.

Фондация “Трета възраст” работи в полза на възрастните хора от 2001 година, а дневният център е един от най-активните в страната. Той предоставя комплекс от социални услуги за общността, които създават условия за цялостна дневна грижа за възрастните хора.

Сдружение “Бъдеще за децата” работи за интегриране и социализиране на децата в неравностойно положение и техните семейства в обществения живот, създаване на условия за достъпна среда и промяна на обществените нагласи към тях.

По случай празника Пощенска банка изненада и феновете на фейсбук страницата си, на които предложи нестандартен и забавен вариант за направа на мартеница. За целта те трябва само да свалят приложения файл и да следват инструкциите.