Пощенска банка отново подкрепи кариерното събитие IT Journey, организирано от СофтУни

FacebookTwitterLinkedInEmail

 

Пощенска банка, която наскоро беше отличена като “Топ работодател” (Top Employer) в България със сертификат от международния независим Top Employers Institute, отново участва в кариерния семинар IT Journey, организиран от СофтУни. Със силно международно ноу-хау, над 3000 служители и повече от 200 офиса в цялата страна, финансовата институция предлага иновативни продукти и услуги на своите клиенти благодарение на модерните технологични решения, които прилага в дейността си. Ето защо банката предоставя атрактивни възможности за стаж и професионално развитие на младите ИТ специалисти, стана ясно по време на онлайн събитието.

 

Радослав Радев, старши тийм лидер “Системи за управление на процеси в Пощенска банка”, представи възможностите, които финансовата институция предоставя на младите таланти, избрали да се присъединят към екипа от ИТ специалисти. Насоките за компактно, ясно и изчерпателно представяне, за ролята на технологиите и логическото мислене, които се изразяват в конструктивния подход към комплексните задачи по време на техническото интервю, за стойността на корпоративната култура и взаимоотношенията в екипа при избор на работодател бяха сред ценните съвети, които студентите получиха. Сред темите, които вълнуваха аудиторията, също така бяха и как да подготвят предварително своите документи, портфолио и себе си за предстоящото интервю, за да направят най-доброто първо впечатление.

 

За младите ИТ специалисти амбицията и желанието за развитие, самоинициативата и мотивацията, позитивното отношение към работата са определящи за успешен професионален старт, сподели Радослав Радев. “Не слагайте бариери пред себе си. Единственото, което може да те спре – това си самият ти”, допълни той.

 

Участието на Пощенска банка в онлайн семинара IT Journey, организиран от кариерния център на СофтУни, е в рамките на дългосрочното стратегическо сътрудничество между двете институции в помощ на образованието и за подпомагане на професионалния старт на младите IT специалисти. Партньорството е дългосрочна социално отговорна инициатива, с която финансовата институция не само предоставя възможност за придобиване на ценен практически трудов опит, но и инвестира в развитието на младите таланти на пазара на труда. Многопластовата политика за корпоративна социална отговорност на банката включва редица значими проекти в областта на образованието, предприемачеството, опазването на околната среда, спорта и корпоративното дарителство. Сред водещите проекти в областта на образованието се отличават стратегическите партньорства със СофтУни, международното бизнес училище INSEAD и Американския университет в България, атрактивната стажантска програма на компанията, образователната програма в партньорство с Finance Academy, провеждането на открити уроци като част от инициативата “Световната седмица на парите” и много други.