Пощенска банка отличи уеб приложение с кауза

FacebookTwitterLinkedInEmail

 
В оспорвана надпревара 19-годишният ученик Мирослав Бaлев извоюва първото място в категорията “Уеб проекти”, старша възраст и спечели наградата на Пощенска банка. Той демонстрира знания, умения и талант, които впечатлиха журито, след като успя убедително да представи своя проект “Капачки за бъдеще” и това му донесе заслужено признание.
 
Разработката на Мирослав е свързана с благородната кауза “Капачки за бъдеще” и представлява уеб базирано приложение, което улеснява потребителите като им предоставя карта на всички пунктове за събиране на капачки, полезни връзки и възможност за контакт при нужда от информация. Особено важна и високо оценена от журито функционалност е предвидената възможност за дарения, разработена от талантливия ученик. Успехът на идеята не свършва дотук, тъй като Мирослав е в контакт с организаторите на инициативата „Капачки за бъдеще“ и съвсем скоро предстои проектът му да се реализира в реална среда, което ще го направи достъпен за всички потребители. Съвместните им планове включват и разработването на мобилна апликация, като следващ етап на проекта.
 
Страстта на Мирослав към програмирането започва в 8 клас, когато е приет да учи “Софтуерни и хардуерни науки” в НПМГ. Тази година той завършва и планира да продължи обучението си във Факултета по математика и информатика на СУ “Св. Климент Охридски”. Мечтите и бъдещето си свързва с професиите софтуерен инженер или fullstack developer.
 
Софтуниада се организира за 9-та поредна година и дава възможност на стотици млади хора като Мирослав да демонстрират своя потенциал в сферата на програмирането. Тази година състезанието събра над 200 ученици и студенти, които се конкурираха в категориите “Уеб проекти”, “Софтуерни проекти” и “Състезателно програмиране”.
 
Като стратегически партньор на Софтуерния университет, Пощенска банка за поредна година участва със свои представители в инициативата, която подкрепя младите хора с иновативни идеи. Кристиян Богданов, ръководител отдел Микросървиси в управление ИТ на банката, активно се включи в оценката на конкурсните предложения в категория “Уеб проекти”, старша възраст.
 
Стратегическият проект на Пощенска банка със СофтУни в подкрепа на образованието стартира през 2018 г. като естествено продължение на многобройните ѝ тематични инициативи, реализирани през годините. Той е част от цялостната политика на банката за корпоративна социална отговорност и израз на разбирането ѝ, че пълноценният контакт между бизнеса и образователните институции може да мотивира младите хора за успех и развитие в България. Целта на сътрудничеството е младежите да развият своя потенциал като IT и дигитални лидери, подготвени за динамично променящата се среда и новите тенденции в банкирането. Чрез него те получават възможност да реализират смелите си идеи с уникалното know how, менторство и подкрепа на експерти от банката. Студентите на СофтУни могат да започнат кариерното си развитие в Пощенска банка, което е част от дългосрочната ѝ стратегия като топ работодател да привлича, задържа и развива таланти. Проектът е насочен и към служителите на институцията, които могат да надградят своите дигитални знания и компетенции с обучения на Софтуерния университет.