Пощенска банка отличена за управление на човешките ресурси

FacebookTwitterLinkedInEmail

 

Пощенска банка отличена за управление на човешките ресурси

Емил Георгиев, директор “Човешки ресурси” в банката с национален приз

“Мениджър Човешки ресурси – 2010”

21 януари 2011 г., София

Емил Георгиев, директор на управление “Човешки ресурси” в Пощенска банка получи национален приз “Мениджър Човешки ресурси – 2010” от фондация “Човешките ресурси в България и евроинтеграцията”. Наградата бе връчена от миналогодишния носител на приза, г-жа Антоанета Георгиева, директор “Човешки ресурси и администрация”  – “Софарма Трейдинг” АД на церемония, състояла се на 20 януари в Централния военен клуб. Конкурсът се организира за седма поредна година от Фондация “Човешките ресурси в България и евроинтеграцията” и списание “Човешки ресурси” и се провежда под патронажа на министъра на труда и социалната политика г-н Тотю Младенов.

Националният Приз “Мениджър Човешки ресурси – 2010” се присъжда в 10 категории за личен принос в ефективното управление на най-ценния капитал – човешките ресурси. Победителите в отделните категории се определят на основата на информацията от проведена анкета и обсъждане предложенията за номинация. Управление “Човешки ресурси” в Пощенска банка получи приза като оценка на цялостната работа на банката за развитието на служителите, по програмите за мотивация и за кариерно израстване. 

“Благодаря на фондацията за уважението и усилията за утвърждаване на престижа на нашата професия. Работата на специалистите по управление и развитие на човешките ресурси в нашата страна става все по-отговорна, особено в големи компании като Пощенска банка с над 3000 служители. В трудни времена като тези успяваме да запазим добрите си резултати най-вече чрез ангажираността и компетентността на хората си”, коментира г-н Емил Георгиев.

“С конкурса за постижения в областта на човешките ресурси в България бихме искали да отличим тези мениджъри, които успешно използват най-добрите практики в управлението на хората. Знанието, непрекъснатото усъвършенстване и иновациите са приоритет за всяка една страна по света. Използването на обективни системи и метода в работата с човешките ресурси, са факторът, който ги превръща в човешки капитал”, коментира ст.н.с.д-р Ганчо Попов, председател на фондация “Човешките ресурси в България и евроинтеграцията” .

През 2010 г. 58% от всички служители в Пощенска банка са участвали в поне една от програмите за обучение, предлагани от отдел “Обучение и развитие” към Управление “Човешки ресурси”. Общият брой програми за обучение, реализирани от  банката през 2010 г., е 350. През 2009 г. програма на банката Eurobank EFG Start бе отличена от Българската Асоциация за Управление и Развитие на Човешките ресурси (БАУРЧР) с първо място в категория “Обучение и развитие”.

 

Пощенска банка

, с правно име “Юробанк И Еф Джи България” АД, е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с 86,49 млрд. евро активи и над 23 000 служители, която предлага своите продукти и услуги в над 1 600 свои локации и чрез алтернативни дистрибуционни канали. В Европа групата присъства в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Юробанк И Еф Джи Груп е част от И Еф Джи Груп, една от най-големите международни банкови групи с присъствие в 40 страни

Повече информация за Юробанк И Еф Джи можете да намерите на

www.eurobank.gr