Пощенска банка откри третия си център “Банкиране малък бизнес” в столицата

FacebookTwitterLinkedInEmail

_DSC4764 (1280x855)              _DSC4744 (1280x855)           _DSC4650 (1280x852)

 

Късно вчера бе открит третият център “Банкиране малък бизнес” на Пощенска банка, намиращ се на бул. “Ал. Стамболийски” № 55А в столицата. Анализаторите на Пощенска банка прогнозират по-висока активност на малкия бизнес в търсеното на финансиране през 2015 г. Те отчитат ръст на исканията и отпуснати кредити през специализираните центрове за обслужване на малки компании и предприемачи, които банката започна да създава през декември 2014 г.

През 2015 г. Пощенска банка инвестира в развиване на иновативна клонова мрежа, следвайки нова стратегия за ритейл банкиране, одобрена от новите собственици на финансовата институция, сред които световни американски и канадски фондове. До края на годината общо 10 нови специализирани центъра на банката ще обслужват малки фирми и лица със свободни професии в градовете – София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Благоевград и Русе. Експерти, познаващи тънкостите на малкия бизнес, ще предлагат специално адаптирани кредитни и лизингови програми, както и пакетни продукти и бизнес дебитни карти.

“През 2015 г. нашият фокус е върху ритейл сегмента и първокласното обслужване на клиентите. Само за три месеца регистрирахме значително увеличение на исканията и отпуснати кредити през специализираните ни центрове за обслужване на малкия бизнес. За нас е важно, че клиентите са удовлетворени от услугите, предлагани в центровете и дават висока оценка за дейността на експертите ни. Постигнатите към този момент резултати доказват, че сме на прав път. Съгласно новата ни ритейл стратегия предоставяме не просто универсални банкови услуги, а продукти спрямо нуждите на клиента”, коментира г-жа Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.

С оглед на атрактивните условия по предлаганите продукти и интегрирането на все повече иновации, Пощенска банка прогнозира ръст от 20% на новите кредити за малък бизнес през тази година. Като прогнозите на банката са за най-висок ръст при земеделските кредити.
Експертите на Пощенска банка също така споделиха, че към средата на март интересът на малките компании към оборотни кредити е голям и техният дял представлява над 65% от всички кредити. Те очакват увеличаване на търсенето на инвестиционни кредити след старта на европейските програми, по които Пощенска банка отбелязва високи резултати през последните години.