Пощенска банка отбеляза своята 30-годишнина под надслов “Заедно създаваме бъдещето“

FacebookTwitterLinkedInEmail

 

Пощенска банка, част от Юробанк Груп, отбеляза 30 години успешно присъствие на българския пазар. По този повод на 18 октомври 2022 г., в гранд хотел Милениум в София беше организирано специално събитие под надслов “Заедно създаваме бъдещето“. Събитието беше уважено от президента на Република България г-н Румен Радев и посланика на Гърция в България Н.пр. Димитриос Хронопулос, които произнесоха приветствени речи.

 

Главният изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка Петя Димитрова приветства в словото си главния изпълнителен директор на Юробанк Фокион Каравиас, който също произнесе реч, както и Ставрос Йоану, заместник-главен изпълнителен директор на Юробанк, както и Михалис Луис, генерален мениджър Международна дейност и Частно банкиране на групата.

 

В речта си пред гостите президентът Румен Радев акцентира върху утвърждаването на банката през годините сред лидерите в своя сектор. Той допълни, че това е станало възможно благодарение на визионерския поглед на мениджмънта в лицето на Петя Димитрова, както и на сплотения екип, които са извели финансовата институция до водещи позиции в банкирането и в предлагането на иновативни продукти. Държавният отбеляза още, че през юли тази година именно на Петя Димитрова е връчил приза “Банка на годината“. Румен Радев обърна внимание в речта си на социална-отговорната дейност на Пощенска банка, както и на партньорството й с водещи университети по света и аналитични центрове и допълни, че “тя не само улавя тенденциите, които се развиват в банковия сектор, бизнеса и технологиите, но и успява много бързо да ги въведе в своята дейност в България“. Румен Радев отправи пожелание екипът и ръководството да останат все така близо до своите клиенти и партньори и да продължат уверено и иновативно да гледат в бъдещето.

 

С утвърждаването на Пощенска банка като системна банка за българския пазар, гръцките предприемачи откриха стабилен партньор за своите инвестиционни планове, докато българските граждани намериха доверен партньор, за своите финанси. С лидерска позиция на българския пазар, Пощенска банка се превърна в пионер, инвестиращ в иновации, технологии и зелено бъдеще в съответствие със своята ESG стратегия“, посочи в речта си посланикът на Гърция Димитриос Хронопулос.

 

Главният изпълнителен директор на Юробанк Фокион Каравиас заяви: “Гордеем се с постиженията на Пощенска банка през тези 30 години. Устойчиво разширявайки се, днес тя се радва на водещата си позиция на българския пазар, благодарение на доверието на своите клиенти, българското общество и разбира се, на енергията, креативността и ангажираността на служителите си, на които искрено благодарим. Всичко това е постигнато в предизвикателни времена, тъй като Групата стъпи в България през деветдесетте години и все още сме единствените, които присъстваме на българския пазар оттогава, а този факт сам по себе си е много показателен и подчертава нашата ангажираност с инвестициите ни в Пощенска банка. Ще останем отворени към пазарните възможности за по-нататъшен растеж в тази обещаваща икономика, ако и когато възникнат”.

 

“За тези три десетилетия се доказахме като една от най-успешните системни банки в България и затвърдихме реномето си на доверен партньор, предпочитан работодател и социално отговорна компания. Утвърдихме се като институция, на която клиентите имат доверие, защото им предлагаме индивидуални решения за тяхното бъдеще. Усилията ни да помагаме на бизнеса и обществото логично са отразени в пазарния ни дял и позиционирането ни като топ-банка на българския пазар с впечатляващи финансови резултати. Те са такива, защото ги постигнахме заедно, благодарение на мотивирания и сплотен екип на Пощенска банка, на постоянната подкрепа от Групата Юробанк и на акционерите, както и на изградените устойчиви отношения с вас – нашите партньори и клиенти, с които създаваме бъдещето заедно”, заяви в официалното си обръщение Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка.

 

Тържеството събра повече от 300 бизнес лидери, представители на различни индустрии, влиятелни общественици, партньори и клиенти на финансовата институция.

 

P.Dimitrova1

 

2G.Provopoulos,President Rumen Radev, P.Dimitrova, F.Karavias (1)

 

3M.Louis, G.Provopoulos, F.Karavias, P.Dimitrova, S.Ioannou (1)