Пощенска банка организира фотоконкурс на тема “Улици”

FacebookTwitterLinkedInEmail

 

Голямата награда е ваучер за 2000 лв., a отличените фотографии ще станат част от календара на банката за 2014 г.

 

“Улица на София или малко планинско селце. От прашните криволичещи улички на Маракеш, до Сънсет булевард в Лос Анджелис и рибния пазар в Шанхай.  Снимай улица. Оживена, дълга, шарена или тайна – твоята улица, любимата ти улица или непозната улица от интересно място по света. Предай ритъма, цвета, покажи живота…”

Това е темата на фотоконкурс, който Пощенска банка стартира за всички любители на фотографията от днес до 30 октомври. Отличените снимки ще бъдат включени в календара на банката за 2014 г., като победителите ще получат парична награда.

Желаещите да се включат в конкурса могат да участват с авторски снимки, които е необходимо да качат в страницата на Пощенска банка във Facebook: http://buff.ly/1gGWh2C

Голямата награда представлява ваучер на стойност 2000 лв. за пазаруване на фототехника в магазините на Photo Synthesis. Ще бъдат раздадени и до 12 малки награди под формата на вачуери по 500 лв. за пазаруване също от щандовете на Photo Synthesis.

Регистрацията за конкурса е до 30 октомври, като всеки участник може да се включи с неограничен брой снимки.

Снимките ще бъдат оценявани от специално жури, съставено от експерти от различни области, включително професионални фотографи, сред които се открояват имената на Надежда Чипева от в. “Капитал”, Красимир Андонов, фотограф, кинооператор и преподавател по “Класическа черно-бяла фотография” в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” и Кирил Стоянов, творчески директор в рекламна агенция Графити ББДО.

Селекцията ще бъде обоснована от креативността, оригиналността и качеството на изображението, от това как информацията и идеите по зададената тема намират отражение в снимките, както и от композицията – естетическото и  техническото изпълнение на снимката.

Един участник не може да спечели повече от една награда.

Участникът, чиято снимка събере най-много гласове /лайкове/ от публиката в специалната галерия на приложението във Facebook, ще спечели специална 14-та награда – луксозна фото книга със снимки на автора.

Снимките е необходимо да са с оригинален размер не по-малък от 3500х2500 пиксела, и висока резолюция и не трябва да имат дати, копирайт, водни знаци или други символи, нарушаващи целостта на изображението. Снимки, участвали в друг конкурс или с прехвърлени авторски права, няма да бъдат допускани до разглеждане от журито.