Пощенска банка организира виртуално пътешествие в клонове в цялата страна като част от социално отговорната инициатива “Гордея се с труда на моите родители“

FacebookTwitterLinkedInEmail

 

За шеста поредна година Пощенска банка взе участие в социално отговорната инициатива “Гордея се с труда на моите родители“, организирана от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Експерти от финансовата институция от цялата страна организираха виртуално пътешествие за малките си гости, за да ги запознаят с част от 450-те професии в големия екип на банката. Инициативата, която има за цел да помогне на децата да се запознаят с различните професии и да научат как трудът и образованието ни позволяват уверено да се развиваме и да вървим напред, показва на децата как всяка професия е ценна и ги подкрепя да направят важния кариерен избор, който ги очаква в бъдеще.

 

За своето образование, кариерен път, причините за професионалния си избор и удовлетворението от постиганото всеки ден разказаха експерти от “Кредитна администрация“, “Банкиране малък бизнес“, “Индивидуално банкиране“, “Жилищно кредитиране“, Управител Финансов център от Плевен, Свищов, Кърджали, Варна и София, някои от които с над 15-годишен стаж в Пощенска банка. Те споделиха, че с работата си в компанията имат възможност за постоянно развитие, надграждане на знанията и усъвършенстване на професионалните и личностни умения. Трудът и образованието са ценности, които позволяват на големия екип на банката уверено да върви напред, за да създава вселена от възможности за своите партньори и клиенти.  Преимуществата да си част от голям колектив, подкрепата, която всеки един получава от своите колеги, балансът между работата и личния живот, особено в условията на работа от вкъщи, сплотеният екип са само част от причините, които правят Пощенска банка предпочитан топ работодател.

 

Как банките умножават парите чрез инвестиции, потребителските или корпоративните кредити са по-популярни, какви най-интересни компании и търговски занимания финансира банката, как биват обслужвани известните личности, как експертите от банката помагат на своите клиенти и партньори, какво се случва с роботизираните процеси в  банката и как дигитализацията помага на колегите – това бяха част от въпросите, които децата задаваха по време на интерактивната дискусия.

 

За Пощенска банка корпоративната социална отговорност с фокус върху образованието и младите хора е водещ приоритет. Компанията реализира и подкрепя различни инициативи в подкрепа на средата, повишаването на финансовата грамотност и възможностите за кариерно израстване, като стратегическото партньорство със СофтУни, дългогодишната подкрепа за учениците от Националната търговско-банкова гимназия, атрактивната стажантска програма на компанията, провеждане на открити уроци като част от инициативата “Седмица на парите” и др. По случай своята 30 годишнина Пощенска банка стартира мащабната онлайн платформа в подкрепа на социалното предприемачество “Вселена от възможности“, като осигури безвъзмездно финансиране за реализацията на три проекта в областите “Образование“, “Зелени проекти“ и “Дигитални иновации“.

 

с логоimage_2021_11_01T12_46_26_017Z