Пощенска банка организира виртуална разходка за децата на своите служители, като част от инициативата “Гордея се с труда на моите родители“

FacebookTwitterLinkedInEmail

Десетки деца се включиха в интерактивната презентация, която ги запозна с професиите в банката.

 

За пета поредна година Пощенска банка се включи в най-разпознаваемата инициатива на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН “Гордея се с труда на моите родители”, като този път срещата с децата на служителите беше изцяло виртуална. Макар и от дистанция, децата имаха възможност да се запознаят с професиите на своите родители, да разберат какво точно работят хората в банката и защо трудът им е толкова важен. Благодарение на специалистите от банката – Светослава Иванова, началник отдел “Обучение и развитие“, Даниела Карчина, главен експерт в отдел “Обучение и развитие“ и Лина Върбанова, началник отдел CRM, участниците във виртуалната разходка разбраха, че в Пощенска банка има място за хора с много различни интереси и умения.
 
По време на едночасовата интерактивна презентация децата научиха много любопитни факти за парите – кога и как са възникнали, от какво са направени и как да разпознаваме фалшивите от истинските банкноти. За тях беше изключително любопитно да разберат, че всъщност парите са направени от 100% висококачествен памук и притежават много защитни елементи, които не позволяват да бъдат фалшифицирани.
 
Децата на служителите се включиха активно във виртуалната разходка, отговаряйки на предизвикателствата, които им поставиха специалистите от банката. Те също имаха въпроси към своите домакини и искаха да разберат “дали харесват това, което работят“, “намират ли в банката всеки ден нови приятели“, а също и “какво се случва с фалшивите пари“.
 
Основната цел на инициативата “Гордея се с труда на моите родители“ е да покаже на децата, че трудът и образованието са ценности, които ни позволяват уверено да вървим напред и да изпитваме удовлетворение от постигнатото. Програмата им помага да оценят труда на своите родители, да разберат, че всяка професия е ценна, но тази на родителите ни е наистина специална, защото точно тя ги кара да се чувстват пълноценни и значими.
 
За Пощенска банка корпоративната социална отговорност с фокус върху образованието и младите хора е водещ приоритет. Компанията реализира и подкрепя различни инициативи в подкрепа на средата, повишаването на финансовата грамотност и възможностите за кариерно израстване, като стратегическото партньорство със СофтУни, дългогодишната подкрепа за учениците от Националната търговско-банкова гимназия, атрактивната стажантска програма на компанията, провеждане на открити уроци като част от инициативата “Седмица на парите” и др.

 

PB_FB-PB_photo-collage-My-parents-work