Пощенска банка казва “Да! На българската икономика”

FacebookTwitterLinkedInEmail

5 май 2015 г.

Пощенска банка казва “Да! На българската икономика” и се включва в инициатива на Конфедерацията на индустриалците и работодателите в България (КРИБ) и в. “Стандарт” за подобряване на диалога между правителството и бизнеса. В рамките на дискусия, подкрепена от банката, която ще се проведе на 7 май в Панагюрище, българският бизнес, правителството и ректори на университети сядат на една маса, за да решат проблема с липсата на специалисти за различните браншове. В дискусията ще участват вицепремиерът Ивайло Калфин, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на образованието и науката Тодор Танев,  водещи специалисти от различни браншове, ректори на университети и училищни директори, представители на местната власт.

Инициативата “Да! На българската икономика” стартира на 7 април и представлява поредица от дискусии между представителите на бизнеса и правителството, целящи да подобрят диалога и решат някои от най-наболелите проблеми в различните сектори на икономиката. На срещата на 7 май в Панагюрище ще се поставят въпросите – как бизнесът да търси специалисти, какви стажантски програми могат да бъдат провеждани във фирмите и какви препоръки имат работодателите към младите хора. Проблемът беше засегнат от водещи компании в машиностроенето, миннодобивната, преработвателната, мебелната, козметичната индустрия, както и от представителите на земеделския и туристическия бранш.

В подкрепа на развитието на младите в бизнеса, Пощенска банка се включи и в новата виртуална платформа на КРИБ – “Академия Икономика”. Тя ще осигурява платени стажове за студенти от втори и трети курс в компании, членове на организацията. Финансовата институция ще даде шанс на младите да се запознаят с модерното банкиране. Средствата за инициативата бяха събрани в рамките на пролетния бал на КРИБ, който се проведе в края на април.