Пощенска банка и УНИЦЕФ стартираха съвместен проект “Най-добър старт за всяко дете”

FacebookTwitterLinkedInEmail

С медийната подкрепа на:

radio-fmplusPrintPrint
В края на 2013 г. Пощенска банка и УНИЦЕФ стартираха съвместен проект “Най-добър старт за всяко дете”. Стратегическото партньорство подпомага проекта на УНИЦЕФ за развиване на мрежа от Центрове за майчино и детско здраве, които да подкрепят семействата в грижата за малките им деца.

Моделът на Център за майчино и детско здраве е въведен от УНИЦЕФ първоначално в област Шумен. Целта на дългосрочното партньорство между Пощенска банка и Детския фонд на ООН е да се наберат средства за създаване на подобни Центрове в областите Сливен и Монтана. Заедно с това усилията ще бъдат насочени в информиране на повече родители за ползите от ранното общуване и учене при децата, от изграждането на емоционална връзка между детето и родителите, както и в насърчаване на кърменето и пълноценното хранене. Крайната цел на съвместните усилия е да се осигури възможност изграденият модел да бъде приложен на национално ниво, за да се подкрепят всички родители на малки деца в България.

Пощенска банка се ангажира да промотира ползите от програми, насърчаващи ранното детско развитие сред своите служители, клиенти и партньори, както и да създаде широка платформа за набиране на дарения – на каса в офис на банката, през банкомат и чрез онлайн банкиране. Всички транзакции, свързани с даренията към УНИЦЕФ, са освободени от такси.