Пощенска банка и УНИЦЕФ в партньорство за “Най-добър старт за всяко дете”

FacebookTwitterLinkedInEmail

Проектът ще подпомага развитието на Центрове за майчино и детско здраве в страната

Пощенска банка и УНИЦЕФ стартират съвместен проект “Най-добър старт за всяко дете”. Стратегическото партньорство ще подпомага проекта на УНИЦЕФ за развиване на мрежа от Центрове за майчино и детско здраве, които да подкрепят семействата в грижата за малките им деца.

“Първите 3 години от живота на всяко дете са най-важни и определят възможностите му за развитие и успех в живота. Ето защо подкрепата на родителите в грижата за децата си в този период е ключова.” – каза г-жа Таня Радочай, представител на УНИЦЕФ за България и добави: “В лицето на Пощенска банка ние виждаме дългосрочен партньор, който е готов да инвестира в програми за ранното детско развитие. А тази инвестиция е най-високо възвръщаема – и за децата, и за обществото.”

“За нас партньорството с УНИЦЕФ е логична стъпка в стратегията ни за корпоративна социална отговорност. Като водеща финансова институция, ние вярваме, че с голямата сила идва и голямата отговорност. А на първо място е отговорността да осигурим най-добър старт за децата в България.” – каза г-жа Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка.

Моделът на Център за майчино и детско здраве вече е въведен от УНИЦЕФ в област Шумен. Целта на дългосрочното партньорство между Пощенска банка и Детския фонд на ООН е да се наберат средства за създаване на подобни Центрове в областите Сливен и Монтана. Заедно с това усилията ще бъдат насочени в информиране на повече родители за ползите от ранното общуване и учене при децата, от изграждането на емоционална връзка между детето и родителите, както и в насърчаване на кърменето и пълноценното хранене. Крайната цел на съвместните усилия е да се осигури възможност изграденият модел да бъде приложен на национално ниво, за да се подкрепят всички родители на малки деца в България.

Пощенска банка се ангажира да промотира ползите от програми, насърчаващи ранното детско развитие сред своите служители, клиенти и партньори, както и да създаде широка платформа за набиране на дарения – на каса в офис на банката, през банкомат и чрез онлайн банкиране. Всички транзакции, свързани с даренията към УНИЦЕФ, са освободени от такси.