Пощенска банка и СофтУни – заедно зад смелите идеи на младите таланти

FacebookTwitterLinkedInEmail

СофтУни и Пощенска банка обединяват сили, за да могат заедно да предоставят реална възможност на младите хора да осъществят и най-смелите си идеи и мечти именно тук, в България. Как се срещат бизнеса и образованието в една перфектна симбиоза – вижте в следващите редове в интервюто, което проведохме с Пощенска банка:

От колко време Пощенска банка е партньор на СофтУни?

Пощенска банка е партньор на СофтУни от средата на 2018 г. Партньорството е стратегическо и е част от цялостната социално отговорна политика на компанията, която се фокусира върху образованието, младите хора и развитието на средата у нас. Това партньорство е ключово за Пощенска банка, защото създава работеща и двупосочна връзка между бизнеса и образованието. Тази връзка е важна основа за създаване на икономика, базирана на знанието.

Каква е мисията на партньорствотото?

Този важен и дългосрочен проект, който подкрепя образованието и допринася за цялостното развитие на средата у нас, има няколко цели. Основната е студентите на СофтУни да получат възможност да развият своя потенциал като IT и дигитални лидери, подготвени за динамично променящата се среда и новите тенденции в банкирането. Студентите могат да реализират смелите си идеи с уникалното know how, менторство и подкрепа на експерти от банката. Също така, студентите могат да започнат кариерното си развитие в Пощенска банка, което е част от дългосрочната ѝ стратегия, като топ работодател, да привлича, задържа и развива таланти.

Проектът е насочен и към служителите на банката, които могат да надградят своите дигитални знания и компетенции с обучения на Софтуерния университет.

В какво се изразява сътрудничеството между двете организации?

Партньорството между Пощенска банка и СофтУни има много различни проявления. Един изключително вдъхновяващ пример от сътрудничеството ни е надпреварата BRAIN GAMES, която се проведе във Facebook страницата на банката в две направления – програмиране и дизайн. Победителите в състезанията, които са общо 10, предстои да се обучават в курс по свой избор в СофтУни със стипендии, осигурени от Пощенска банка. Играта BRAIN GAMES достигна до над 150 000 потребители на Facebook за период от месец и половина. Аудиторията на страницата беше изключително активна и съпричастна, като получените реакции на публикациите са над 50 000 – коментари, харесвания и споделяния.

Пощенска банка, като ключов партньор на СофтУни, участва с парични награди и задания в ключови събития на академията. Компанията награди приложение за доброволци в младежката софтуерна надпревара – СофтУниада 2019. Екип от трима специалисти беше отличен от банката и в единственото по рода си състезание SoftUni Fest, организирано от Софтуерния университет. Те работиха по задание за софтуерно решение за следене на физическата активност на потребителя, което да може да се интегрира с някои от известните мобилни приложения.

Пощенска банка организира кариерни дни в СофтУни, на които представя възможностите за работа и развитие в компанията, която за втора година е отличена за работодател на годината от престижния конкурс за Employer branding у нас, организиран от b2b Media. Представяме дейността си пред студентите и по време на лекции в СофтУни.

Сред най-значимите ни съвместни проекти са обученията, които организираме за нашите служители. Във финансовия сектор дигитализацията е устойчива тенденция и за нас е важно да подготвим работещите в банката по най-добрия начин за утрешния ден. Успяваме, в партньорство със СофтУни, като те ни предоставят лектори и са винаги насреща при необходимост от специализирани обучения по дигитални теми.

И не на последно място, тъй като ние сме водеща банка и доверен финансов партньор на много индивидуални и бизнес клиенти, имаме и специални финансови продукти за студентите на СофтУни.

Защо партньорството между Пощенска банка и СофтУни е важно за студентите и за средата като цяло?

Нашият проект е дългосрочен и стратегически – вярваме, че той добавя стойност за всички участници в него и създава условия за развитие на икономика на знанието. Целите му са амбициозни – да промени пазара и да покаже, че успехът е там, където бизнесът и образованието се срещат и си партнират активно. Вярваме, че заедно със СофтУни можем да създадем условия младите хора реално да усетят, че в България имат отлични перспективи за развитие и да им осигурим шанс да реализират с нас смелите си идеи.

Постоянно обменяме идеи и добри практики, постоянно учим и ставаме все по-добри. Ученето през целия живот е единственият път към успеха и колаборацията с водеща образователна институция е нашият начин да бъдем още по-близо до студентите, до хората с иновативни проекти и желание за развитие.

Какво предстои в бъдеще?

Един от основните позитиви на партньорството ни е, че е динамично и постоянно се развива в положителна посока. Всяка съвместна среща между екипите ни дава още много нови идеи, които се превръщат в действия. Разбира се, планираме още обучения за екипа на банката, още участия в събитията на СофтУни и още много предизвикателни проекти и задания за студентите.

Източник: https://softuni.bg/blog