Пощенска банка за четвърта поредна година посрещна деца на свои служители в инициативата “Гордея се с труда на моите родители”

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка се включи в най-разпознаваемата инициатива на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН “Гордея се с труда на моите родители”. Инициативата има за цел да покаже на децата, че трудът е ценност и потребност, че всеки един от нас, влагайки своя труд и знания в упражняването на своята професия, е незаменим фактор за растежа и развитието на обществото.
 
Програмата създава съпричастност с ценностите на труда и напредъка в живота, благодарение на лични качества, способности и натрупани знания. Помага и за професионалната ориентация на децата, дори и в по-ранна възраст. Общо 120 деца на възраст между 7 и 12 години посетиха централата на банката. Те преминаха през специалния ѝ учебен клон, научиха много за това какви специалисти работят там, рисуваха по иновативните стени в сградата и научиха много за стойността на парите, играейки забавни игри.
 
“Гордея се с труда на моите родители” показва активната позиция на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН за решаване на проблема с липсата на мотивация и подготвени кадри. Програмата създава съпричастност с ценностите на труда и напредването в живота благодарение на лични качества, способности и натрупани знания; и дава възможност на компанията по недвусмислен начин да покаже на служителите и работниците си, че оценява техния принос пред най-важната аудитория за тях – децата им.
 
За Пощенска банка корпоративната социална отговорност с фокус върху образованието и младите хора е водещ приоритет. Компанията реализира и подкрепя различни инициативи в подкрепа на средата, повишаването на финансовата грамотност и възможностите за кариерно израстване, като стратегическото партньорство със СофтУни, атрактивната стажантска програма на компанията, провеждане на открити уроци като част от инициативата “Седмица на парите” и др.
 
 
postbank-gordeia-se-2
 
postbank-gordeia-se-3
 
postbank-gordeia-se-4