Пощенска банка е отличена с голямата награда “Банка на годината”

FacebookTwitterLinkedInEmail

 
На тържествена церемония бяха раздадени призовете от 30-то, юбилейно издание на наградите “Банка на годината“, организирано от Асоциация “Банка на годината”. Това е водещото събитие, чрез което бизнесът и обществото дават своята оценка за работата на българската банкова система като значима част от националната икономика.

 

Голямата награда “Банка на годината” за 2021 г. бе връчена на Пощенска банка от президента Румен Радев. Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет, прие най-престижното отличие от държавния глава на Република България.

 

“Това е много емоционален момент, тъй като миналата година Пощенска банка отбеляза своята 30-та годишнина. Благодаря на всички мои колеги, на акционерите от нашата група и на многобройните ни клиенти. Вярвам, че и през следващите години ще продължим да се развиваме все така успешно и да осигурим същото високо качество на услугите ни“, посочи Петя Димитрова в словото си пред гостите.

 

По-рано Пощенска банка спечели и наградата в категория “Динамика на развитие“. “Гордея се, че нашите успехи са забелязани и сме отличени в тази така важна категория. Тя е в същото време и много задължаваща, затова съм убедена, че тепърва ще демонстрираме с пълна сила динамиката на нашето развитие и ще впечатлим пазара с нашите продукти“, посочи Петя Димитрова.

 

Тя изрази своите специални благодарности към Валентин Панайотов, председател на борда на асоциацията “Банка на годината” за последователните му усилия в организацията на наградите. “Това събитие не само отчита успехите на банките, но то е място, на което всички ние се събираме и можем да обменим идеи за развитието на нашия сектор, затова пожелавам още много години да го има“, изтъкна тя.

 

Наградите “Банка на годината” са учредени и връчени за първи път през 1992 година. В изработването на методиката за оценка на резултатите на банките през годините участват едни от най-добрите експерти и професионалисти във финансовия и банков бизнес, като се използва опитът на най-добрите международни практики при оценяването на годишните резултати на банките. В методиката са използвани годишните резултати на банките, официално представени и публикувани от Българска народна банка, както и одитираните отчети на финансовите институции.

 

 

TSV_9591

 

TSV_9554

 

TSV_9609