Пощенска банка е най-динамичната банка в ипотечното кредитиране в България според класацията на сп. Forbes

FacebookTwitterLinkedInEmail

4 ноември 2013 г., София

Пощенска банка (www.postbank.bg) оглави класацията “Най-динамичните банки” на сп. Forbes в категория “Ипотечни кредити”. Класацията на най-динамично развиващите се банки по ръст на активите, депозитите, фирмените кредити, ипотечните кредити, потребителските кредити и печалбата е базирана на официални данни на БНБ за периода 30.06.2012 – 30.06.2013 г.

“Челното място на Пощенска банка в класацията на една от най-влиятелните бизнес медии – сп. Forbes, е доказателство, че водим успешна политика както по отношение професионалното финансово консултиране, което предлагаме на клиентите, така и с предлагането на иновативни решения и гъвкави продукти, от които потребителите печелят. Доверието и връзките, които изграждаме с клиентите, са най-важни за нас и именно те стоят в основата на подобни признания,” каза Румен Радушев, началник-управление “Жилищно кредитиране” в Пощенска банка.

За първи път в България в средата на месец септември Пощенска банка предложи изцяло нов за пазара продукт – “Спестовен жилищен кредит”, чрез който клиентите спестяват значителни суми, намалявайки сами лихвата по кредита си. Повече информация за продукта може да бъде намерена на www.SavingLoan.bg. По предварителни данни за октомври 2013 г. банката отбелязва 40% ръст в апликациите за жилищни кредити спрямо предходния месец, като само през първия месец от старта на продукта са регистрирани искания за няколко милиона лева.