Пощенска банка дари 10 000 лева на болнични заведения в София и Сливен

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка продължава активно своята дарителска кампания с две нови дарения в подкрепа на борбата с Covid-19. Банката дари безвъзмездно сумата от 5 000 лева на УМБАЛ “Света Екатерина” в София. Средствата ще бъдат използвани за осигуряването на специализирана медицинска апаратура за изготвяне на бързи тестове, както и за предпазни средства за обслужване и превенция на пациенти със сърдечно-съдови заболявания.
 
Безвъзмездно дарение от 5 000 лева от Пощенска банка получи и МБАЛ “Хаджи Димитър” в Сливен, като средствата ще бъдат използвани за покриване на нужди от първа необходимост и ще осигурят пълноценна и ефективна защита на лекарите, персонала и пациентите в усложнената епидемиологична ситуация, в която се намираме.
Това е поредното дарение, което Пощенска банка прави, за да подкрепи усилията на медиците и болничния персонал, които се намират на първа линия в борбата с Covid-19. В първите дни след обявяването на извънредното положение у нас банката подпомогна със сумата от 100 000 лева най-голямото лечебното заведение за майчино и детско здраве у нас – “Майчин дом” в София.
 
“Продължаваме да помагаме, защото вярваме, че в такива моменти единствено взаимната подкрепа ни дава нужните сили да продължим напред и да се справим с предизвикателство от такъв мащаб. Изпитваме дълбоко възхищение към смелостта и всеотдайността на всички здравни работници и им благодарим за грижата и себеотрицанието в тези сложни времена”, споделиха от Пощенска банка.