Пощенска банка възстанови поредна пешеходна пътека в столицата

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка възстанови поредна пешеходна пътека в столицата

Обновената пътеката се намира на бул. “Васил Левски”

26 октомври 2011 г.

Пощенска банка обнови маркировката на поредната пешеходна пътека в рамките на проекта “Пресичай на сигурно”. Новата пътека е разположена в близост до журналистическия факултет на СУ “Климент Охридски”, непосредствено до натовареното кръгово кръстовище на бул. “Васил Левски” в София.

Районът бе избран да бъде включен в проекта за обновяване на пешеходни пътеки на банката, защото е една от най-проблемните локации в центъра на столицата, през която ежедневно преминават хиляди хора и автомобили, а липсата на ясна пътна маркировка представлява истинска опасност за постоянно пресичащите пешеходци.

С кампанията “Пресичай на сигурно”, стартирала през 2010 г., Пощенска банка допринася за важната и обществено значима кауза за опазване на човешкия живот и предотвратяване на пътнотранспортни произшествия. В рамките на проекта до момента е възстановена липсващата маркировка на осем пешеходни зебри. За период от една година Пощенска банка инвестира 35 000 лв. в реновиране на зебри според най-новите и дълготрайни технологии в сферата. Градовете, включени в инициативатa, са София, Варна, Стара Загора и Враца.

През 2011 г. Пощенска банка продължава своя ангажимент в сферата на безопасното пътно движение, включвайки се и в други обществено значими инициативи. Банката подкрепи националната кампания на “Пътна полиция” за поставяне на предпазни колани на всички седалки в автомобилите, а също така се присъедини към Европейската харта за пътна безопасност, утвърждавайки своя траен ангажимент да продължи и да развива започнатата с “Пресичай на сигурно” кауза. Пощенска банка подкрепи и инициативата на “ЕКО България” в полза на пътната безопасност на децата.

Пощенска банка

, с правно име “Юробанк И Еф Джи България” АД, е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с активи, възлизащи на общо 81.9 милиарда евро, която предлага универсални банкови продукти и услуги в страните от Югоизточна Европа. Юробанк И Еф Джи е втората най-голяма банка в Гърция и сред водещите банки в България, Румъния и Сърбия.

Юробанк И Еф Джи е част от И Еф Джи Груп, международна банкова организация с повече от 25 000 служители и присъствие в над 40 страни.

Повече информация за Юробанк И Еф Джи можете да намерите на
www.eurobank.gr

.