Пощенска банка бе главен партньор на четвъртото издание на фестивала “Неотъпкана пътека”

FacebookTwitterLinkedInEmail

 

В Гоце Делчев и Ковачевица се проведе четвъртото издание на фестивала “Неотъпкана пътека”, а Пощенска банка за пореден път бе водещ партньор на престижното музикално събитие. То бе съпроводено от огромен интерес от любителите на музиката в Гоце Делчев, Ковачевица, а концертите бяха посетени от почитатели от цял свят. Фестивалът бе открит с впечатляващ камерен концерт в Митрополията на град Гоце Делчев, в присъствието и на Неврокопския митрополит Серафим.

 

Акцент в музикалната програма на фестивала тази година беше поставен върху камерна музика с флейта и арфа. Звучаха творби от българските композитори Добринка Табакова и Панчо Владигеров.

 

Сред участниците бяха Керъл Уинсенс, американска флейтистка и преподавател в “Джулиард“, Никола Тюлие, солист-арфист на френския радио-симфоничен оркестър в Париж, български музиканти, които живеят и работят в чужбина. Това са Лора Чекоратова, пиано,  Вангел Тангъров, кларинет,  Мариана Карпатова, мецосопран, Георги Вълчев, цигулка, Никола Таков, цигулка, Румен Цветков, виола, Александър Сомов, виолончело.

 

От създаването на “Неотъпкана пътека“ до този момент, музикантите са инвестирали част от средствата на фестивала за ремонтни дейности в местното Читалище “Светлина“, което е основано през 1865 г. През 2018 г. там се провежда първият фестивал, а музикантите, откривайки залата на читалището, оценяват нейните акустични качества, както и необходимостта за нейното опазване и възстановяване.

 

Неотъпкана пътека 2022

 

 Неотъпкана пътека 2022

 

Неотъпкана пътека 2022