Петя Димитрова пред сп. Осем: Подаваме ръка на бъдещите дигитални експерти

FacebookTwitterLinkedInEmail

сп. Осем

- Наскоро обявихте началото на интересен стратегически проект със “СофтУни”. Какви са целите и очакванията Ви от него?
- Амбицията ни е проактивно да станем част от израстването на бъдещите дигитални експерти в България. Партньорството със “СофтУни” е продължение на последователната ни подкрепа за различни образователни инициативи, с която се стремим да градим капацитет и да създаваме перспективни кадри, които да добавят стойност за обществото. Намерихме надежден партньор, с който да подготвим младите хора за професиите на бъдещето и да им дадем шанс да реализират в Пощенска банка своите иновативни и смели идеи. Същевременно проектът е насочен и към нашите служители, които са основен двигател на стратегията ни за дигитализация. Чрез него те имат възможност да надградят знанията си в модерна образователна институция, за да бъдат напълно готови за промените във финансовия сектор. Уверени сме, че бизнесът и образованието се трансформират и дигитализацията все повече определя ежедневието ни – ние в Пощенска банка предвиждаме тенденциите и се стремим да бъдем лидер в реализацията им. И вярваме, че бъдещето принадлежи на иновативните идеи, умните решения и стратегическите партньорства!
- Какво бихте посъветвали младите хора, които искат да постигнат успех в кариерата си?
- Няма мигновено постигнат успех – той е плод на силни личностни качества, целенасочени усилия и възможност да анализираш в дълбочина света и процесите в него. Съветът ми към тях е да се стремят да развиват в себе си лидерски умения, да бъдат дисциплинирани, отговорни и широко скроени – вярвам, че това може да ги изведе до върха. Ако трябва да обобщя в едно изречение, ще използвам своята любима фраза, в която много вярвам и често съм споделяла: “Шансът е на страната на подготвения ум”.
***
Петя Димитрова е главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка. Член е на управителните съвети на Асоциацията на банките в България, “Борика” АД, фондация “Атанас Буров” сдружение “Ендевър България” и Международния банков институт. Носител е на над 20 престижни международни и български отличия.