Петя Димитрова печели голямата награда за “Банково дело” на сп. “Бизнес Лейди”

FacebookTwitterLinkedInEmail

Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, получи голямата награда в категория “Банково дело” на Вторите годишни награди на списание “Бизнес лейди” на официална церемония по награждаване в “Кемпински Хотел Зографски”. Наградата връчи Левон Хампарцумян, председател на Асоциацията на банките в България.

Г-жа Димитрова получава признанието както за успешното ръководство на една от водещите финансови институции със сериозен принос за икономиката на страната, така и за активната й роля в множество професионални и неправителствени организации за цялостното развитие и запазването на стабилността на банковия сектор.

След над 9 години работа за финансовата институция през 2012 г., в един от пиковите моменти на икономическа и финансова криза в локален и световен мащаб, Петя Димитрова достига до най-високата мениджърска позиция в Пощенска банка – главен изпълнителен директор. С дългогодишния си опит и изключителен професионализъм тя успява да спечели доверието на инвеститорите и на екипа от над 2700 служители на банката и продължава успешно да я развива, съчетавайки лична ангажираност, посвещаване на целите на организацията, постоянна връзка с екипа, иновативен подход и ефективна работа за постигане на все по-високи резултати.

Вторите годишни награди на сп. “Бизнес Лейди” отличиха за най-голям принос на българската делова жена още 19 дами в общо 21 категории. Церемонията събра над 200 гости от бизнес средите, държавния сектор, дипломати и приятели на сп. “Бизнес Лейди”. За втора поредна година официално признание за постигнати резултати в категория “Общинско управление” получи г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на гр. София. Сред дамите, които получиха признание за своите заслуги са и Цветелина Николова, изп. директор на винарска изба “Катаржина Естейт” – в категория “Най-бързо развиващ се мениджър”, Детелина Смилкова, вицепрезидент на ВУЗФ – в категория “Образование”, Илияна Раева, председател на Българската федерация по художествена гимнастика – в категория “Спортен мениджмънт”, Мира Радева, МБМД – в категория” Социология” и др.

Традиционно, събитието е в подкрепа на националната кампания на Business Lady Club “Ангели срещу рака на гърдата”, като събраните средства тази година ще бъдат инвестирани в закупуването на импланти за дами, засегнати от карцином на гърдата.

Петя Димитрова е главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка и главен изпълнителен директор на Юробанк Груп в България. Членува в Асоциацията на дипломираните експерт-счетоводители (ACCA) в Лондон, член е и на Gerson Lehrman Group Accounting Council, Лондон, Chartered Management Institute, Великобритания, Клуба на финансовите директори в България, Управителния съвет на Българския форум на бизнес лидерите и Борда на директорите на Американската търговска камара в България. Съпредседател е на Комитета по финансови услуги на Конфедерацията на предприемачите и индустриалците в България и е председател на Комитета за икономическа политика на Асоциацията на банките в България.

Г-жа Димитрова е носител на множество награди на местно и международно ниво, в това число на наградата за принос в развитието на банковия сектор в конкурса “Мистър и Мисис Икономика” (2012), “Банкер на годината 2012″ на в. “Банкер”, голямата награда в годишния конкурс за млади мениджъри “Next Generation” (2009), Бизнес дама на годината в България (2010), изтъкнат възпитаник е на Международния факултет на британския университет “Шефийлд”, един от 10-те топ мениджъри на годината в България в конкурса “Мениджър на годината” на сп. “Мениджър”, (2010 и 2011), през 2012 г. бе избрана и за “Млад световен лидер” от Форума на младите световни лидери към Световния икономически форум.