Петя Димитрова и предизвикателството да бъдеш банкер

FacebookTwitterLinkedInEmail

сп. Мениджър, 09.11.2008

 

Петя Димитрова, изпълнителен директор и член на СД на Пощенска банка: Станахме част от Юробанк И Еф Джи Груп.

 

ПОСЛЕДНАТА ГОДИНА беше много динамична в развитието както за Пощенска банка, така и лично за мен. Като най-важна крачка искам да отбележа юридическото сливане на Пощенска банка и ДЗИ Банк под името Юробанк И Еф Джи България. Ние сме част от Юробанк И Еф Джи Груп, която е третата по големина банкова група в Швейцария. За нас като финансова институция сливането беше много важна крачка напред, която засили позициите ни сред водещите банки в България. Сливането се извърши в много кратки срокове, но без компромиси по отношение на качеството на обслужване на нашите клиенти, нещо, което бяхме обещали от самото начало. Днес със задоволство мога да заявя, че ние сме по-близо до клиентите с третата по големина клонова мрежа в страната и предлагаме повече и по-качествени услуги и продукти.
 
През изминалата година дадохме начало и на още една дъщерна компания – И Еф Джи Секюритис, отделяйки в нея брокерските услуги и инвестиционното банкиране, предоставяни преди от Юробанк И Еф Джи България.
 
Гордея се изключително много и с факта, че на тазгодишното изложение “Банки, инвестиции и пари” Пощенска банка стана “Банка на годината“ с голямата награда за иновативност и качество на финансовите продукти.
 
В професионален план промяната за мен бе свързана с поемането на поста изпълнителен директор и член на съвета на директорите на Пощенска банка. Няколко месеца по-късно бях избрана и в управителния съвет на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ).

 

Manager-2008-11-09-0226-1