Петя Димитрова: Имаме пълното доверие на акционерите ни и реалната амбиция да бъдем сред Топ 3 на банките у нас

FacebookTwitterLinkedInEmail

“Ние винаги сме имали огромно желание да растем. Самочувствието ни се основава на обединението с ДЗИ Банк през 2007 г., интегрирането на клона на Алфа Банк в България през 2016 г., което реално постави началото на последната вълна от консолидации, както и успешното придобиване на Банка Пиреос България в рекордно краткия срок от 4 месеца през 2019 г.“, това посочи Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет  по време на участието си в конференция, посветена на българската банкова система. Събитието бе организирано от Асоциация “Банка на годината” и предшестваше 30-то, юбилейно издание на наградите “Банка на годината“.

 

По думите й, “акционерите в Пощенска банка и служителите, имаме амбицията да бъдем в Топ 3 на банките у нас. С пълната подкрепа на Групата, към която принадлежим и с уменията на екипа, това е реално постижимо“.

 

По време на разговора Петя Димитрова отбеляза, че всяка компания иска да се отличава от другите. “Ние успяваме да го постигнем с отношението си към клиентите и удовлетвореността, която виждаме у тях. Убедена съм, че phygital моделът е бъдещето на банкирането и залагаме на хибридните форми на банкиране, на комплексния модел между дигитални и физически услуги. Съчетаваме тази интеракция едновременно в различни канали и платформи – последователно и в реално време“, акцентира пред гостите тя.

 

Връщайки се назад в спомените си за времето, в което е част от Пощенска банка, Петя Димитрова беше категорична, че това е период, изпъстрен с многобройни успехи. “Но за мен най-силното ми постижение е екипът, който изградихме, запазихме и значително увеличихме през годините“, заяви тя и допълни, че “вярата един в друг е в основата на семейството, което днес е Пощенска банка, а това носи огромно удовлетворение“.

 

 

image00068