Петя Димитрова е “Мисис Икономика” 2015

FacebookTwitterLinkedInEmail

1 декември 2015 г.

Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка, стана носител на престижното отличие “Мисис Икономика” за 2015 година. На официална церемония, която се проведе късно снощи в хотел “Маринела” София, тя получи високото признание за втори път, след като през 2012 г. наградата отново беше в нейните ръце за приноса й за развитието на българската икономика. Наградата ѝ бе връчена от министъра на икономиката г-н Божидар Лукарски и от миналогодишния носител на титлата “Мистър Икономика” г-н Иван Папазов,  изпълнителен директор на “Винпром Пещера”.

За “Мистър Икономика” 2015 година бе обявен Председателят на Съвета на директорите на КЦМ 2000 Груп – инж. Никола Добрев. Оскарите за бизнеса се присъждат на мениджъри на големи компании за техния принос към развитието на икономиката на страната, чиито лични качества и успехи са пример за подражание.

“Благодаря на целия екип на Пощенска банка, защото без тях всички добри практики и тенденции, които въведохме в банковия сектор, нямаше да бъдат възможни. Благодаря и на нашите акционери за доверието, на нашите клиенти за лоялността и не на последно място, благодаря на моето семейство, което винаги ме е подкрепяло през всички тези часове на упорита работа. Всеки наш нов проект е предизвикателство и когато бива отличен от бизнеса, това е доказателство, че положените от нас усилия не са останали незабелязани и ние сме били полезни на нашите клиенти и партньори, каквато е и основната ни цел. На следващите претенденти за наградата искам само да кажа – вярвайте във възможностите си, бъдете смели и различни, и никога не чакайте да дойде точният момент за действие, защото в бизнеса подходящият момент е  сега”, коментира г-жа Димитрова в момента на получаването на наградата.

През миналата година екипът на сп. “Икономика” удостои Пощенска банка и с отличие за компания, даваща най-добър старт в кариерата на младите хора.

Конкурсът “Мистър и Мисис Икономика” е най-значимият икономически форум, провеждан след промените у нас. Той е с над 20-годишна история, като за този период призът е бил връчван на предприемачи, икономисти, финансисти, допринесли в най-голяма степен за развитието на българската икономика.

Предприемачи от 30 различни сектори се състезаваха в 10 категории в тазгодишното издание на конкурса “Мистър и Мисис Икономика” 2015, организиран от сп. “Икономика” и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Носителите на Оскарите на бизнеса бяха избрани от специално жури, съставено от членовете на Управителния съвет на КРИБ – 27 човека, сред които ръководители на фирми от различни браншове, които гарантират безпристрастността при избора на победителите. Председателят ѝ Кирил Домусчиев съобщи, че над 500 фирми са направили номинациите си в различните категории тази година. Освен Мистър и Мисис Икономика, награди получиха представители на бизнеса в още 8 категории, като бяха раздадени и три специални награди. По традиция победителите получиха статуетката “Рибарят и златната рибка”, превърнала се в запазена марка на конкурса през годините, както и специална грамота.