Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, с две сребърни отличия на международните награди Stevie®

FacebookTwitterLinkedInEmail

12 ноември 2013 г.

Петя Димитрова, гл. изпълнителен директор на Пощенска банка (www.postbank.bg), получи международно признание и беше наградена с две сребърни отличия на наградите “Stevie Awards за жените в бизнеса”. Победителките в надпреварата за 2013 г. бяха обявени на специално гала събитие в Ню Йорк, като г-жа Димитрова се нареди сред призьорите в категория “Изпълнителен директор на годината за Европа, Близкия Изток и Африка” и категория “Изпълнителен директор на годината в сферата на услугите” (за организации с до 2500 служители).

Международните награди “Stevie Awards за жените в бизнеса” е единствената по рода си глобална програма, която за десета поредна година отличава жените и техните бизнес постижения със златни, сребърни и бронзови признания. Г-жа Димитрова стана финалист сред 1200 лидери на ръководни позиции и предприемачи на базата на нейните управленски решения и заслуги като въвеждане на иновативни банкови продукти, ангажираност към служителите и грижа за обществото.

“Приемам двете отличия като знак, че пътят, по който Пощенска банка е поела, е верният. Гордея се, че сме екип, който има единни цели, споделя общи ценности и работи за приноса към икономиката на страната и в полза на обществото като цяло. Радвам се, че усилията ни получават признание от толкова високо международно ниво”, каза Петя Димитрова, която зае поста главен изпълнителен директор на банката в средата на 2012 г. след 10 години работа за финансовата институция.

Наградите Stevie Awards са разделени в пет програми: “Stevie Awards за Азия-Пасифик”, “Американски бизнес награди”, “Международни бизнес награди”, “Stevie Awards за жени в бизнеса”, и “Stevie Awards за обслужване на клиенти и продажби”. “Stevie Awards за жените в бизнеса” са сред от най-престижните награди за бизнес организации и целят да отличат най-добрите лидери и мениджърски практики в световен мащаб. Дамите-кандидати за награда в конкурса за 2013 г. бяха оценени от експертно жури, състоящо се от 120 професионалисти от различни бизнес области.

Петя Димитрова е главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка и главен изпълнителен директор на Юробанк Груп в България. Членува в Асоциацията на дипломираните експерт-счетоводители (ACCA) в Лондон, член е и на Gerson Lehrman Group Accounting Council, Лондон, Chartered Management Institute, Великобритания, Клуба на финансовите директори в България, Управителния съвет на Българския форум на бизнес лидерите и Борда на директорите на Американската търговска камара в България. Съпредседател е на Комитета по финансови услуги на Конфедерацията на предприемачите и индустриалците в България и е председател на Комитета за икономическа политика на Асоциацията на банките в България.

Г-жа Димитрова е носител на множество награди на местно и международно ниво, в това число на голямата награда за “Банково дело” на Вторите годишни награди на сп. “Бизнес Лейди”, наградата за принос в развитието на банковия сектор в конкурса “Мистър и Мисис Икономика” (2012), “Банкер на годината 2012″ на в. “Банкер”, голямата награда в годишния конкурс за млади мениджъри “Next Generation” (2009),
Бизнес дама на годината в България (2010), изтъкнат възпитаник е на Международния факултет на британския университет “Шефийлд”, един от 10-те топ мениджъри на годината в България в конкурса “Мениджър на годината” на сп. “Мениджър”, (2010 и 2011). През 2012 г. бе избрана и за “Млад световен лидер” от Форума на младите световни лидери към Световния икономически форум.