Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка: Насърчавате добрия пример

FacebookTwitterLinkedInEmail

сп. Икономика, 29.05.2020 г.

 

Петя Димитрова е единственият двукратен носител на наградата “Мистър и Мисис Икономика”. През 2015 г. и 2018 г. компетентното жури прецени, че сред жените в бизнеса с най-големи постижения е главният изпълнителен директор на Пощенска банка. Когато за втори път хвана “Златната рибка” през 2018-а, Мисис Икономика призна: “Изключително ми е приятно, че след като няколко години се опитваме да растем и да сме сред лидерите, сега получаваме тази престижна награда. Направихме едно обединение (Алфа банк), на път сме към ново. Българският бизнес има нужда от добри примери, той трябва да се поощрява. Следващата година ще е ключова за нас”. И тя се оказа наистина важна, защото наред с многото активности през 2019 г. бе финализирано оперативното обединение с Банка Пиреос България.
 
През годините Пощенска банка, начело с Петя Димитрова, показа усърдие в амбицията да усъвършенства своите продукти и услуги. “В този процес дигитализацията е не просто стъпка, а дълъг път, който трябва да извървим. Бъдещето на банките е свързано с повече дигитализация и навлизане на изкуствен интелект и никой не може да си заравя главата в пясъка, че това предстои” – подчерта Петя Димитрова в края на 2018а. Тя продължи да вярва, че дигитализацията е основа за банкирането на бъдещето. Така Пощенска банка се оказа готова за днешната реалност, в която клиентите имат наличните възможности да оперират от дистанция.
 
Юбилеят си е юбилей, макар и в тази шокова за целия свят година. По повод предстоящото издание на конкурса Петя Димитрова каза: “Малко награди може да се похвалят с 30-годишна история, а конкурсът “Мистър и Мисис Икономика” отдавна се превърна в точния компас за развитие на предприемачеството, бизнеса и промяната в обществото. Те са и специален момент, който всеки успешен бизнес очаква, затова поздравления за вас – организаторите от КРИБ и сп. “Икономика”. За мен е чест, че като главен изпълнителен директор на Пощенска банка в последните години имах шанса да бъда два пъти носител на наградата “Мисис Икономика”. Прекрасната статуетка на Ставри Калинов е една, но тя е награда за целия ни екип и затова стои на видно място в кабинета ми – като потвърждение, че общият ни стремеж за развитие е бил оценен от утвърдени авторитети в най-престижния конкурс за бизнеса у нас. Продължавайте да насърчавате добрия пример и да поощрявате българския бизнес. Честит юбилей”!

 

Petia-Dimitrova