Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка: Опитът не е прехвърляем

FacebookTwitterLinkedInEmail

сп. Forbes | Най-влиятелните 20 жени в бизнеса в България, февруари 2020 г.

 

Когато работиш в една от най-големите и иновативни банки, която ежедневно променя пазара, с близо три хиляди служители, имаш уникалната възможност постоянно за участваш в активен обмен на идеи и различни гледни точки към света. В Пощенска банка насърчаваме креативността и иновациите, творческия дух, многообразието, даваме път на смелите идеи. Това са сред най-важните неща, на които като мениджър държа и вярвам, че работят безотказно.
 
Друго ключово разбиране, което споделям, е важността на корпоративната социална отговорност за просперитета на цялото общество. За нас е дългосрочен ангажимент изпълнението на проекти с добавена стойност за средата в приоритетни области като образование, екология, насърчаване на предприемачество.
 
Вярвам също, че човек трябва да е добре подготвен и да иска да учи от всеки и от всяка ситуация, ако иска да върви напред. Единственото нещо, на което не може никой да те научи, е опитът – той се придобива само лично в ситуациите, в които човек попада ежедневно. Ако трябва да обобщя това с едно изречение, което аз съм научила от един моите бивши мениджъри: “Experience is not transferable” (опитът не е прехвърляем).
 
“Единственото нещо, на което не може никой да те научи, е опитът – той се придобива само лично в ситуациите, в които човек попада.”

 

Интервю Forbes PD