Петя Димитрова: България и Гърция са ярък пример за добросъседство и развитие на стратегически проекти в икономиката

FacebookTwitterLinkedInEmail

 
“България и Гърция са ярък пример за развитието на редица стратегически проекти, които допринасят за укрепването на икономиката и енергийния сектор, и като цяло за по-нататъшното надграждане на взаимноизгодните партньорски отношения”. Това посочи Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка, по време на участието си във форума “Стратегия за политическо и икономическо развитие на България”. Събитието бе организирано от Гръцкия бизнес съвет в България и сред гостите му бяха президентът на Република България Румен Радев, посланици, стотици бизнесмени и инвеститори у нас от Гърция и Кипър.
 
Тя отбеляза, че установените тесни връзки са и в основата на значителното присъствие и развитие на гръцкия и кипърския бизнес у нас.
 
В словото си пред участниците Петя Димитрова специално благодари на държавния глава Румен Радев, че е приел поканата да бъде част от форума. “За нас, вашето участие е знак за разбиране на бизнеса и бизнес средата като цяло. Присъствието ви е знаково отношение, тъй като дава увереност в усилията, които полагаме за превръщане на икономиката на страната в достатъчно конкурентоспособна”, допълни още тя и изказа своята увереност, че срещата ще бъде ползотворна с актуалността на своята тематика и силното присъствие на нея.
 
От своя страна президентът Радев направи преглед на двустранните отношения и перспективите пред тяхното развитие и задълбочаване, и поздрави Петя Димитрова с избирането й за председател на Управителния съвет на Гръцкия бизнес съвет в България, което, по думите му, “е израз на голямо доверие и признание“.