Пазарът на недвижими имоти в Бургас и региона беше във фокуса на онлайн дискусия

FacebookTwitterLinkedInEmail

Николай Лазаров, началник управление “Продажби индивидуално банкиране” в Пощенска беше гост във втората виртуална дискусия на водещия сайт за обяви на недвижими имоти Imoti.net. Събитието беше посветено на имотния пазар в Бургас и премина под надслов “Предизвикателствата на COVID-19 пред пазара на недвижими имоти в Бургас и региона”.
 
Във встъпителните си думи той направи обобщение на профила на търсените жилища и имоти в черноморския град и региона. “Бургас претърпя успешна метаморфоза на развитие и успешно догонва други градове по сделки и цени, а новото строителство там ще продължава да бъде важен водещ фактор”, посочи Николай Лазаров и даде примери с различни квартали, сред които и по-отдалечени като Сарафово.
 
Участниците споделиха мнение, че географските особености на морския град ще бъдат водещи за последващото развитие на пазара, тъй като предлагането на земя там е ограничено по естествен начин от Черно море и езерото Вая.
 
По време на стойностната дискусия той коментира задълбочено предимствата на продуктите с добавена стойност, които Пощенска банка предлага на своите клиенти при закупуването на имоти като уникалния за България продукт “Супер жилищен кредит” – първият жилищен кредит с фиксирана лихва за целия срок на кредита, жилищния кредит с опция за погасяване “Флекси”, спестовния жилищен кредит, както и потребителския кредит с овърдрафт без лихва. “Всички тези продукти се приеха много добре от пазара и успяхме да задържим нивото през тези критични месеци като спрямо миналата година за същия период дори имаме известен ръст и това ни дава основание да гледаме с надежда напред”, изтъкна Николай Лазаров.
 
Николай Лазаров беше категоричен, че отличната екипна подготовка в Пощенска банка е позволила на финансовата институция своевременно да предложи на клиентите си дистанционно достъпване до всички нейни продукти в месеците на извънредно положение. Той изрази задоволството си, че далеч назад във времето са били развити канали като скайп консултиране, онлайн попълване на документи за усвояване на кредити, телефонни консултации. “Дигиталните канали се превърнаха в основни и много успешни, което е резултат от дългосрочните инвестиции на нашата банка в тази насока, а един от най-успешните ни консултанти беше EVA – виртуалният чатбот асистент”, изтъкна в разговора Николай Лазаров.
 
Модератор на онлайн дискусията беше мениджърът на Imoti.net Снежана Стойчева и пред гостите в студиото тя постави на обсъждане редица допълнителни теми, сред които и очакваното влизане на България в механизма ERM-II или т.нар. “чакалня” на Еврозоната. В дискусията участваха също така Николай Господинов от IBROKERS и председателят на Национална асоциация на строителните предприемачи – Георги Шопов. Онлайн дискусията е част от мисията на “Годишните награди на Imoti.net”, която насърчава добрите практики в сектора. Това е единственият форум, на който се оценяват постиженията, коректността и добрата репутация на компании и експерти в сектор недвижими имоти. Тази година в специален формат ще се проведе и петото му юбилейно издание. Церемонията “Годишните награди на Imoti.net” се осъществява с генералното партньорство на Пощенска банка.

 

PB_FB post_kolaj_Imoti.net_2