Пазара на имоти във Варна обсъждаха експерти по време на виртуална дискусия

FacebookTwitterLinkedInEmail

Николай Лазаров, началник управление “Продажби индивидуално банкиране” в Пощенска банка се включи в първата виртуална дискусия на водещия сайт за обяви на недвижими имоти Imoti.net. Събитието беше посветено на имотния пазар в морската ни столица и премина под надслов “Предизвикателствата на COVID-19 пред пазара на недвижими имоти във Варна и региона“.
 
“По отношение на ипотечното кредитиране първото тримесечие на годината се развиваше с изключително добри обеми, месец април се отрази на търсенето и предлагането на имоти, но през май възстановихме нивата от 2019 г., която беше много успешна“, каза той по време на разговора.
 
Николай Лазаров беше категоричен, че дигиталните канали на Пощенска банка са били изключително успешни през изминалите няколко месеца на извънредно положение. Той изрази задоволството си, че банката е започнала да инвестира в тази посока далеч преди това, за да могат сега тези канали да се превърнат в улеснение за всички клиенти.
 
По време на дискусията Николай Лазаров акцентира върху уникалния за България продукт “Супер жилищен кредит“ – първият жилищен кредит с фиксирана лихва за целия срок на кредита. “Отличното клиентско изживяване и предлагането на модерни финансови продукти, отговарящи на променящите се очаквания на потребителите, са във фокуса на всичко, което правим. Жилищният кредит с фиксирана лихва за срок до 30 години е съобразен с нарастващия интерес към финансови продукти, които позволяват ефективно планиране на семейния бюджет и същевременно носят допълнителни предимства на потребителите. По този начин ние осигуряваме на клиентите си яснота и дългосрочен хоризонт да реализират плановете си за собствен дом или инвестиция в имот“, заяви още той.
 
Според Николай Лазаров, профилът на потенциалните купувачи се е променил в резултат на извънредното положение и работата от разстояние. “Така нареченият “хоум офис“ доведе до това, че в бъдеще ще се промени тенденцията – хората ще търсят все повече пространство, за да бъдат спокойни, че ще могат да работят дистанционно“, отбеляза той и допълни, че във Варна и региона започва да се забелязва търсене извън големите жилищни комплекси на града.
 
Председателят на Съвета на директорите на “ЕРА България“ Теодора Димитрова даде актуални данни за състоянието на имотния пазар в морския град и региона от началото на годината и очерта тенденциите до края на 2020 година. От своя страна председателят на Национална асоциация на строителните предприемачи – Георги Шопов, коментира как пандемията се е отразила на строителството и заяви,че е необходимо у нас да бъде въведено електронно строително разрешение, което ще улесни купувачите на имоти. Икономистът Калоян Стайков също анализира последствията от COVID-19 върху бизнеса с имоти.
 
Онлайн дискусията “Предизвикателствата на COVID-19 пред пазара на недвижими имоти във Варна и региона“ е част от мисията на “Годишните награди на Imoti.net”, която насърчава добрите практики в сектора. Това е единственият форум, на който се оценяват постиженията, коректността и добрата репутация на компании и експерти в сектор недвижими имоти. Тази година в специален формат ще се проведе и петото му юбилейно издание. Церемонията “Годишните награди на Imoti.net” се осъществява с генералното партньорство на Пощенска банка.

 

PB_FB post_kolaj_Imoti.net-2