Пощенска банка получи отличието “Най-добра дарителска програма” за стратегическото си партньорство с УНИЦЕФ България

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка получи награда в категория “Най-добра дарителска програма” за стратегическото партньорство “Най-добър старт за всяко дете” с УНИЦЕФ България. Финансовата институция прие високото отличие по време на деветата церемония “Най-голям корпоративен дарител” на Български дарителски форум, чийто домакин беше Президентът на РБългария.

“Вярвам, че всяко дете заслужава най-добро начало на своя житейски път. Затова бих определила стратегическото партньорство между Пощенска банка и УНИЦЕФ като една от най-успешните инвестиции в устойчиво развитие в България. С него оказваме подкрепа на най-важните първи стъпки на бъдещото поколение”, заяви главният изпълнителен директор на Пощенска банка, г-жа Петя Димитрова.

Наградата “Най-добра дарителска програма” се връчва на най-успешната дарителска кампания за изминалата година. Журито в конкурса оцени високо приноса на Пощенска банка във въвеждането на дарителска програма, която подкрепя работата на УНИЦЕФ за насърчаване на ранното детско развитие. Съвместната инициатива е възможна благодарение на дълъг период на разработка и внедряване на механизми за дарение през всички канали на банката – банкомат, на каса и електронно банкиране, в което финансовата институция инвестира много средства и времето на свои ключови звена. Само за месец от началото на кампанията набраната сума от даренията на клиенти, партньори и служители бе 100 000 лв. Към момента, за по-малко от година, даренията са близо 380 000 лв.

“В Пощенска банка ние виждаме сериозен партньор, готов да насочи своята корпоративна социална отговорност в посока застъпничество за правата на децата. Тази награда идва в момент, в който светът отбелязва 25 години от приемане Конвенцията за правата на детето и е поредното доказателство, че само заедно, обединени, ние можем да спазим обещанието си към най-малките – да им дадем възможност за един справедлив, най-добър старт на техния живот”, каза Таня Радочай, представител на УНИЦЕФ за България.

“Най-добър старт за всяко дете” подкрепя развиването на Центрове за майчино и детско здраве, които предоставят безплатни домашни посещения от медицински сестри и акушерки на бременни и родители на деца до 3 години, с цел да подпомогнат грижата за децата им. В резултат от кампанията, два Центъра вече работят в областите Шумен и Сливен. Крайната цел е въвеждането на този модел на грижа на национално ниво.