Над 480 бегачи ще се включат в щафета на клуб Бегач и Пощенска банка

FacebookTwitterLinkedInEmail

24 октомври 2013 г.

Пощенска банка (www.postbank.bg) подкрепи Корпоративната щафета на клуб “Бегач”, която е част от организираното за втора поредна година събитие Sofia Evening Run. Надбягването ще е тази неделя, 27 октомври, от 15 ч. в Борисовата градина в София и за него са се регистрирали над 120 отбора от компании с най-разнообразни профили и сфери на дейност. В рамките на събитието ще има също и индивидуално надбягване на 5, 10 и 20 км, както и детско състезание на 600 м. Общият брой на участниците надхвърля 750 души. 

Сред основните цели на организаторите е да популяризират благотворителността и затова всички набрани средства от регистрацията на отборите ще отидат за каузата на Национална мрежа за децата “Приеми дете. Създай бъдеще.” Чрез фонда на НМД се събират пари за финансова помощ на деца, настанени в приемни семейства. Всеки участник има опция да дари и допълнителна сума за каузата заедно с регистрационната си такса.

От екипа на Пощенска банка ще се включват 7 отбора, като по регламент всеки отбор е от 4-ма бегачи, които трябва да пробягат по 5 км всеки. Те ще се надпреварват с представители от 70 други компании или общо 480 щафетни състезатели. Броят регистрирани отбори надмина всички очаквания на организаторите – “Имам чувството, че организираме най-големия тийм билдинг в България”, сподели Еленко Еленков, съосновател на клуб “Бегач”.

“Подкрепихме събитието, защото ни хареса неговата концепция – позитивно е, има социална кауза и същевременно дава шанс на служители от различни компании да сформират екипи и да подобрят съвместната си работа във всяко едно отношение. Очакваме надбягването с нетърпение, за да се заредим със спортния дух на всички участници”, сподели Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.

Спортен клуб “Бегач” е неправителствена организация в обществена полза, основана през 2012. Целта на клуба е да популяризира бягането, дейността на открито и дарителството. Всички членове на клуба са непрофесионални бегачи и са доброволци. Клубът е член на Българската федерация по лека атлетика.